Nintendo 64 Aansluiten op een Moderne TV

Je N64 aansluiten op een TV is geen enkel probleem. Zelfs niet op de meest moderne QLED of 4k HD televisies.

Voor de Nintendo 64 heb je 4 mogelijkheden. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe beter de beeldkwaliteit, hoe groter het gebruiksgemak, maar ook - je raad het al - hoe hoger de prijs. Voor een uitgebreid overzicht van alle Nintendo consoles, check onze guide voor het aansluiten van Nintendo consoles op moderne televisies.

Voor de Nintendo 64 hebben alle mogelijkheden met voor- en nadelen hier op een rijtje gezet, zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.RF-SWITCH

De RF-Switch werd vooral bij de alleroudste Nintendo consoles gebruikt, maar ook bij de Nintendo 64 werd deze nog ondersteund. Je hebt dan wel naast de kabel een apart modulator blokje nodig, want de aansluiting zit niet meer op de console zelf.


Aansluiten

🔌 De RF-Modulator sluit je aan op de multi-out uitgang van je Nintendo 64. De kabel kan vervolgend in de coax ingang van je TV.

📺 Het juiste kanaal verschilt per TV en console. Meestal is het analoge kanaal 3 of 4. Je kunt het beste de auto-scan functionaliteit gebruiken om het juiste kanaal te vinden.


Voordelen

 Eerlijk is eerlijk, voor de N64 is deze aansluiting toch een beetje zoals het gebruiken van floppy's; je doet het vooral voor de hipster punten.


Nadelen

 Minst goede beeldkwaliteit

 Als je ook TV kijkt via de coax ingang moet je (om de beeldkwaliteit op peil te houden) wisselen van kabel om te gamen

 Modernere TVs hebben vaak geen coax-ingang meer of bieden geen gebruiksvriendelijke ervaring om het signaal te vinden


AV-KABEL (MET SCART BLOKJE)

Nintendo 64 consoles hebben een multi-out composiet-uitgang. In het normaal Nederlands is dat de rechthoekige aansluiting met het uitsteekseltje midden boven. Deze zelfde aansluiting wordt ook gebruikt voor de Super Nintendo en de GameCube.Aansluiten

🔌 Aansluiten op de composiet ingangen (de rood-wit-gele tulp-ingangen) van je TV. Met behulp van het Scart Blokje kun je ook de scart-ingang van je TV gebruiken. Let op: Bij sommige TVs kun je de componenten ingangen (de groen-blauw-rood-with-rood tulp-ingangen) ook gebruiken voor deze composiet kabel. In dat geval moet de gele tulp-kabel in de groene video-ingang en de witte en rode tulp-kabels in de wit-rode audio-ingangen. Is je beeld dan zwart-wit? Dan kun je deze ingangen niet gebruiken.

📺 De meeste TVs noemen het kanaal AV of EXT of SCART.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Vaak parallel aan te sluiten met bijvoorbeeld je TV-ontvanger (op HDMI of coax)

✅ Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Super Nintendo en de GameCube.

 Beste prijs-kwaliteit verhouding


Nadelen

❌ De bekabeling steekt (zeker met scart blokje) een behoorlijk stukje uit. Als je TV aan de muur hangt en de aansluiting aan de achterkant zit, kan dit problemen opleveren.

❌ De kabel is gevoelig voor andere elektro-magnestische velden. Heb je een storend beeld? Dan kan het soms helpen om de kabel zo ver mogelijk weg te houden van andere (stroom)kabels en elektrische apparaten.

 Niet de optimale beeldkwaliteit


AV-HDMI CONVERTER

Met deze optie stop je nog steeds dezelfde AV-kabel in je Nintendo 64, maar gebruik je een magisch zwart doosje om het analoge signaal om te zetten in een digitaal signaal en kun je vervolgens een normale HDMI-kabel gebruiken om het aan te sluiten op je TV.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Naast het zwarte doosje zelf heb je nog een Nintendo 64 AV-kabel en een reguliere HDMI-kabel nodig. De converter zit tussen deze twee kabels in. Let op: De converter heeft ook stroom nodig. Hiervoor gebruik je een mini-USB kabel (meegeleverd bij de converter) en eventueel een USB power adapter om de USB-kabel in een stopcontact te stoppen.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV. Je kunt op de converter kiezen tussen 720p en 1080p.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

 Breed inzetbaar. De zelfde converter is ook te gebruiken om het composiet signaal van andere apparaten (bijvoorbeeld je Nintendo NES, GameCube, of digitale camera) om te zetten in een digitaal signaal.

 Goede beeldkwaliteit


Nadelen

❌ Veel losse onderdelen en dus ook veel kabeltjes en aansluitingen. Dit kan een wat rommelig gezicht zijn.

 Duurdere optie


HDTV HDMI KABEL VOOR SNES EN N64

Dit is het vlaggeschip onder de Nintendo 64 aansluitingen. Speciaal ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf voor optimale beeldkwaliteit en gebruiksgemak.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV. Let op: De converter in het midden van de kabel heeft ook stroom nodig. Hiervoor gebruik je een micro-USB kabel (meegeleverd bij de HDTV HDMI kabel) en eventueel een USB power adapter om de USB-kabel in een stopcontact te stoppen.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV. Je kunt op de converter kiezen tussen 4:3 en 16:9 resolutie.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

 Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de Super Nintendo

 De beste beeldkwaliteit


Nadelen

❌ In tegenstelling tot wat er op de verpakking staat is deze kabel niet compatibel met veel PAL GameCube systemen.

 Prijzig


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock