Daan de Nostalische Gamer

Dit is Daan Wagenaar. Daan woont in Utrecht en hij werkt als docent op de Universiteit van Utrecht. Buiten zijn baan houdt hij van gitaar spelen, lezen en van het spelen met zijn kleine dochtertje. Ook kan Daan echt niet meer wachten tot hij weer kan genieten van een drankje op het terras, een leuke film in de bios of een leuk stuk in het theater. Nog even wachten Daan en dan mag het weer! En natuurlijk, want anders waren wij hier niet, heeft Daan een ontzettend groot gamer hart. 💚

Op Daan z’n 14de kwam de Nintendo 64 spelcomputer uit en kocht hij deze gelijk. Het was een grote stap richting 3D en hij speelde dan ook heel vaak samen met zijn vriendjes. 

Toen zaten we nog naast elkaar tegenover de TV, nu speel ik vooral veel single.


In de tijd dat hij he-le-maal weg was van de Nintendo 64 richtten Daan en zijn broer ironisch genoeg samen een website op over de Super Nintendo: SNES Best System Ever. Op deze website plaatsten zij game gerelateerde wereldrecords met bijbehorende foto’s. We hebben wat research gedaan, maar helaas is de site niet meer te vinden. 😓

 In die tijd kon je natuurlijk niet, zoals nu, alles makkelijk bijhouden.

Een paar jaar geleden had Daan in eerste instantie een Nintendo Switch aangeschaft. Hij wilde de spelletjes die hij vroeger meesterde weer herbeleven. Toch merkte hij dat de Switch niet hetzelfde gevoel als vroeger met zich meebracht, toen is hij opzoek gegaan naar die Nintendo 64 van vroeger. Hij kwam terecht bij de website van levelseven en kreeg gelijk het gevoel van vroeger terug. 

De site zag er goed uit, heel leuk en een geromantiseerd beeld van vroeger.


Daan geniet vooral van veel Zelda spelletjes. Zijn favoriete spel is Diddy Kong racing. Hij vertelt zelfs dat dit volgens hem beter is dan Mario Kart! Is voor twee jonge meiden toch wel even slikken, want wij wisten niet beter dan Mario Kart. Diddy Kong is de side kick van Donkey Kong en heeft eigenlijk zijn eigen reeks spelletjes gekregen. Wij hebben zelf ook even mogen spelen en waren compleet verbaasd over de kwaliteit. Natuurlijk is het geen full HD wat je te zien krijgt op je scherm, maar alles was echt goed te zien en er zat nog een aardig tempo in ook.

Je kan in Diddy Kong racing ook met een vliegtuig, niet in Mario Kart.


Daan heeft thuis ook zijn eigen kastje vol game items. We krijgen een kijkje in zijn kleine nostalgische verzameling. Hij heeft alles opgeslagen in de doos; De spellen in originele verpakkingen en zelf het magazine dat hij jaren terug van ons bij zijn bestelling heeft gekregen. De verzameling van Daan was niet te groot, maar het viel wel meteen op dat hij zijn games met liefde bewaard.

Ik heb het magazine wat ik mij mijn bestelling kreeg zelfs bewaard!  

Net voor vertrek kreeg Daan nog een kleinigheidje van ons, namelijk het spel Donkey Kong Country. Helaas kon hij deze niet spelen, maar het was in goede staat dus past volgens hem perfect in zijn verzameling. Hij heeft dit spel vroeger wel gespeeld toen hij de SNES nog had.Het bezoek aan Daan vonden wij echt super gezellig, we werden met open armen ontvangen en kregen zelfs wat lekkers toen we weer weggingen. Bedankt Daan! Het was een eer om eens te zien hoe onze games gepresenteerd werden in jouw huis.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock