Gameboy Classic Reparatie Service | Reparatie Service | levelseven.nl
Gameboy Classic Reparatie Service | Reparatie Service | levelseven.nl
Gameboy Classic Reparatie Service | Reparatie Service | levelseven.nl
Gameboy Classic Reparatie Service | Reparatie Service | levelseven.nl
Gameboy Classic Reparatie Service | Reparatie Service | levelseven.nl

Gameboy Classic Reparatie Service

Je oude pareltjes repareren en professioneel refurbishen


v.a. 14.95


Gratis heen- en terugzending

Meer dan 100.000 klanten geven ons een 9.4.


Hoe werkt het?

Stap 1. Opsturen

Reken dit product af en stuur je apparaat met verzendlabel naar ons op.

Stap 2. Diagnose

Binnen 72 uur na ontvangst krijg je van ons de diagnose met daarbij de kosten en verwachte duur van je reparatie.

Stap 3. Repareren

Zodra je de reparatie kosten hebt afgerekend, gaan we aan de slag.

De meeste reparaties duren minder dan een week.

Stap 4. Genieten

We sturen je apparaat in tip-top conditie weer terug, zodat jij weer kan genieten van je oude trouwe vriend.

Basisprijs

Bij de basisprijs van € 14.95 zit inbegrepen:

  • PostNL verzendlabel om je apparaat op te sturen
  • verzendkosten voor de terugzending
  • diagnose van het mankement
  • een kleine beurt 🛠🧼

Reparatie Kosten

De kosten van de reparatie zelf krijg je te horen bij de diagnose. Hieronder zie je per defect de prijs waar je ongeveer rekening mee moet houden.

No Cure, No Pay

Als jouw apparaat toch niet te redden is of als je de reparatie te duur vindt, kun je er na de diagnose altijd nog vanaf zien.

Dan sturen we je apparaat kosteloos retour en storten we ook je geld weer terug.

Zendingen Combineren

Het is mogelijk je zendingen te combineren met andere bestellingen of verkopen. Neem even contact op, dan vergoeden we de verzendkosten


Gameboy Classic Reparatie Service

Kleine beurt

Als deel van de reparatie krijgt je apparaat sowieso een kleine beurt, zodat hij er weer met trots door het leven kan en helemaal klaar is voor het volgende level! 👌

Dat betekent voor de GameBoy Classic en de GameBoy Pocket:

  • een nieuwe krasvrije scherm lens
  • nieuwe rubberen pads voor de verbinding van de knoppen met de printplaat
  • een flinke schoonmaakbeurt van buiten en - belangrijker nog - van binnen!

Veelvoorkomende Defecten bij de Gameboy Classic

Dit zijn enkele van de veelvoorkomende defecten van de Gameboy Classic die we in de meeste gevallen kunnen repareren.

Voor de reparatie van deze defecten moet je ongeveer rekening houden met €20,- tot €40,-, zowel voor de Gameboy Classic als de Gameboy Pocket. De exacte kosten hoor je bij de diagnose.


DE KNOPJES VAN MIJN GAMEBOY WERKEN NIET MEER

📷

Moet je met al je kracht de start button indrukken om het menu te kunnen openen? Of kan je niet met Mario springen? Of kan je maar je high score in Tetris niet verbreken omdat de knopjes naar links of rechts niet goed werken? Grote kans dat je Gameboy toe is aan nieuwe rubberen pads.

De rubberen pads zitten tussen de plastic knopjes en de printplaat in en zorgen ervoor dat de printplaat een seintje doorgeeft als jij een knopje indrukt. Na 40 jaar hard werken is het logisch dat zo'n rubbertje slijt of zelfs zijn geleidende werking verliest.

Bij het indienen van een reparatie wordt standaard de rubbertjes vervangen van jouw Gameboy Classic. Deze worden vervangen in dezelfde kleur als de originele variant. Heb je liever zwarte rubbertjes met een zwarte start button? Dat kan ook! Meld dat dan wel in de opmerkingen van de reparatie.


Mijn scherm laat los of bevat krassen

Het schermpje is vaak een van de eerste plekken waar krassen ontstaan. Heel irritant natuurlijk als je je tijdens het Pokémon vangen blind staart op een krasje op je scherm. Plus, de lijm die gebruikt werd om deze lenzen vast te plakken is vaak los aan het laten, dus misschien staat jouw lens al op het punt om eruit te vallen.

Bij het indienen van een reparatie wordt standaard de lens van jouw Gameboy Classic vervangen voor een plastic variant. Liever een glazen variant? Dan kan dat voor een meerprijs van €2.95.

Let op: Als de lens losgelaten is en er krassen zitten op het onderliggende LCD-scherm, kunnen we dit helaas niet repareren.


De Gameboy Classic gaat niet meer aan

Heb je net verse batterijen gehaald bij de plaatselijke bouwmarkt en dan kom je er achter dat je Gameboy niet aangaat. Wanneer je goed kijkt waar je de batterijen plaatst dan zie je ineens een blauwwitte aanslag. Grote kans dus dat daar je oude batterijen in zijn gaan lekken.

Er zijn 2 batterijpunten die vast gesoldeerd zijn aan de moederbord van je Gameboy. Gelukkig zijn deze onderdelen nog goed te verkrijgen maar een poging wagen met een wattenstaafje en wat schoonmaakalcohol kan wonderen verrichten.

Lukt dat niet dan kan je beide batterijpuntjes door ons laten vervangen. Het vervangen van beide batterijpuntjes kost 12.95. Dit is exclusief de batterijpuntjes die in de shell van de Gameboy Classic zijn gemonteerd.

Let op: Wanneer de moederbord ook gecorrodeerd is dan is de kans groot dat deze reparatie niet uitvoerbaar is. Dit krijg je tijdig te horen bij de diagnose.


Ik zie allemaal corrosie op de batterijpuntjes van de behuizing

Wanneer je na heel veel tijd je oude Gameboy weer van zolder haalt om een potje Super Mario Land te gaan spelen dan kan het zomaar gebeuren dat je Gameboy niet direct aan gaat. Als er in die tijd dan ook nog eens batterijen in hebben gezeten dan is de kans erg groot dat deze zijn gaan lekken. Dit herken je vaak aan de witte of blauwe aanslag op de batterijpuntjes.

Met geluk is de aanslag nog in een niet gevorderde stadium waardoor je het probleem kan verhelpen met een wattenstaafje en wat schoonmaakalcohol. Lukt dat niet dan ontkom je er niet aan dat de batterijpuntjes vervangen moeten worden.

Het vervangen van de 3 batterijpunten die in je shell van je Gameboy Classic zijn aangebracht kost €6.95. Dit is exclusief de batterijpuntjes die vast gesoldeerd zijn aan de moederbord van je Gameboy Classic.


Het geluid van mijn Gameboy doet het niet meer

Gamen zonder geluid dan kan natuurlijk niet. Ook niet wanneer het om een old-school 8-bit soundeffect gaat. Na jaren van verstoffen op de zolder en met pech in contact komen met vocht kan ervoor zorgen dat de speaker zijn kwaliteit verliest of erger: geen geluid meer maakt.

Voor wie mee wilt neuriën op de Pokémon Yellow theme song of zijn ouders over de zeik wilt maken met F1 Race is het mogelijk om een nieuwe speaker in je Gameboy te laten solderen.

Het vervangen van de speaker voor jouw Gameboy Classic kost €9.95.


De aan/uit knop lijkt niet te werken

Iets wat heel soms kan voorkomen bij de Gameboy Classic is dat de aan/uit switch niet helemaal goed werkt. Zo'n oude aan/uit switch grijpt met gemak wat vuil en stof mee in de loop der tijd. Een schoonmaakbeurt kan wonderen doen maar soms kan het mechanisme te ver gesleten zijn of gecorrodeerd.

Een erkenningspunt dat de aan/uit switch zo goed als game over is, is door de shell te verwijderen zodat je makkelijk bij de switch zelf kan komen. Als je deze voorzichtig heen-en-weer beweegt en je Gameboy geeft ergens een teken van leven, dan is het zo goed als de aan/uit switch dat kapot is.

Het vervangen van on/off switch voor jouw Gameboy Classic kost €12.95.


Dode Pixels op het Scherm van je Gameboy

Vaak hebben oude Gameboy Classics dode pixellijnen in het scherm. Soms zijn dit enkele dode lijnen, soms zijn het hele blokken van het scherm, vooral aan de zijkanten.

Deze kunnen in de meeste gevallen weer volledig gerepareerd worden.

Let op: we kunnen alleen verticale dode pixel lijnen en blokken repareren. Horizontale dode lijnen of dode pixelvlekken kunnen we helaas niet repareren.

-


Ik wil de behuizing van mijn Gameboy Classic vervangen

Is de behuizing van je Gameboy Classic door de jaren heen behoorlijk versleten en vergeeld? You're not alone. We kunnen de gehele behuizing vervangen voor je. Deze ziet er exact hetzelfde uit als het origineel, maar is nieuw gemaakt en dus ook niet origineel van Nintendo.

Voor het vervangen van de behuizing vragen wij €12.95. Dit is inclusief de uitgekozen behuizing. Voor special edition behuizingen zoals die van Pokémon vragen wij €19.95.


Gameboy Classic shell

Beschadigde of Vergeelde Behuizing Vervangen

Is de behuizing van je Gameboy door de jaren heen behoorlijk versleten en vergeeld? You're not alone. We kunnen de gehele behuizing vervangen voor je. Deze ziet er exact hetzelfde uit als het origineel, maar is nieuw gemaakt en dus ook niet origineel van Nintendo.

We gebruiken standaard een shell in de originele grijstint van €14.95. Wil je een andere kleur? Je kunt een andere beschikbare kleur uitkiezen en in de opmerkingen je voorkeur aangeven, dan gebruiken we die!

IPS Backlight Monteren

Let op: tijdelijk niet beschikbaar!

Deze optie is met €89.95 niet goedkoop, maar wel de absolute kers op de taart. Je krijgt dan ook sowieso een splinternieuwe behuizing en een nieuwe extra grote scherm lens.

Met deze optie bouwen we een gemodificeerd IPS scherm mét ingebouwde verlichting in jouw Gameboy Classic. Het witte backlight zit in het scherm ingebouwd waardoor je een mooie egale verlichting krijgt, die veel mooier oogt dan de traditionele "backlight" ledjes die door het scherm heen schijnen. Zie voor meer informatie dit product:

Zo heb je dus een originele jaren 80 Gameboy Classic mét een schermpje waar je je vingers bij aflikt. Dus old school Pokemon vangen kan nu ook zonder zaklamp 's avonds in bed. 😃😎

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock