Rune de Game Verzamelaar

Rune is 26 jaar en heeft zijn studie Technische Natuurkunde afgerond in Eindhoven. Daarnaast is hij een groot fan van gamen. Rune woont in Eindhoven samen met zijn vriendin en een ander koppel. In de huiskamer staat een grote kast vol verschillende consoles, spelletjes en game accessoires.

Ik heb de PlayStation 2, 3, 4 en 4 Pro. Daarnaast nog de Nintendo Wii, Wii U, Nintendo Switch, Nintendo DS, 2DS en als laatste de SNES en de Nintendo 64.

Wat zou je nog willen hebben?

"Ik zou graag de PlayStation 5 er nog bij willen, maar ik wacht liever tot er een leuke combi voor komt met bijvoorbeeld veel leuke spelletjes erbij, want nu is hij nog erg prijzig."

Hij heeft niks van de Xbox serie, maar dat is expres. Hij is namelijk een grote aanhanger van de PlayStation.

Het begin

De oudste console die hij heeft is de SNES, maar met de Nintendo 64 is het allemaal begonnen. Oorspronkelijk was de console van zijn oudere broer, tot dat hij er klaar mee was en hij de kans greep om hem over te kopen. Rune heeft er destijds heel veel plezier van gehad. Hij speelde heel vaak spelletjes met zijn neefjes. De leukste vond hij Mario Party, Mario Kart en heel veel andere Mario spelletjes. Wanneer hij alleen speelde was zijn grote liefde vooral Legends of Zelda en Ocarina of Time.

Je speelt het alleen, in oneplayer, het is super eng, maar je kon er over praten met vriendjes. Het waren echt een van de eerste dingen waar ik verliefd op werd.

Playstation Liefde

Zijn broer had ondertussen de PlayStation 2. Rune zag hoe anders en mooi dit was. Weer had hij het overgekocht van zijn broer en hier begon zijn liefde voor de PlayStation. Al snel ging deze kapot, en degene die daarna kwam ook. Toen heeft hij een nieuwe gekocht van al zijn spaargeld. Jaren heeft hij hier veel plezier van gehad, totdat hij besloot de PlayStation 3 te kopen. 

Verzamelaar

Rune is niet zo van het weggooien.

Al de oude consoles en spelletjes vanaf dag één heb ik eigenlijk nog steeds. Een derde van alle spelletjes die ik heb zijn in huis te zien. Ik wil ze niet weggooien omdat het een onderdeel van je verleden is. De gedachten dat ze er zijn is fijn.

Motivatie om te winnen

Rune is geen standaard gamer. Hij houdt niet van de spelletjes van tegenwoordig waar alles veel te snel gaat. Rune is opzoek naar games waarbij je de diepte in duikt.

Je leert de karakters en het verhaal kennen. Je krijgt er een bepaald gevoel bij, je raakt geïnvesteerd en dat is de motivatie om te winnen en door te gaan.terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock