Secret Passageway

Mijn buren waren als kind een beetje raar. Ze namen bestek mee naar de McDonalds. Ze hadden een shetlander die ze steevast hun ‘hond’ noemden. En tot onze grote verbazing hadden ze geen kabel TV. Ze hadden echter één ding dat voor mij en mijn zusje ruim voldoende reden tot vriendschap was: een Super Nintendo.


👋 Dit is een gastblog van Kate Bolger.


Terwijl de éne dag Jasmine en Robert bij ons op bezoek kwamen om gebiologeerd naar de televisie (met programma’s enzo) te staren, gingen ik en m’n zusje de andere dag bij de familie Kloppenbeek op bezoek om Donkey Kong Country te spelen. Het was fantastisch. Ik en mijn zusje maakten altijd ruzie maar in een kamer met 1 controller en 4 gamende kinderen brachten we gemakkelijk uren ruzievrij door. De regels waren simpel: iedereen omstebeurt... tenzij je heel snel af was, of je jarig was, of je heel goed was in het level, of je het lievelingetje van aanwezige oppassende ouder was of sterker was dan de rest. Dit verliep zowaar goed tot de komst van de Nintendo 64. Die kregen wij thuis namelijk, dus de vriendschap met de buren was daarna al snel over.

Op de N64 was er Snowboard kids. Het stond op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag, de grote sinterklaas/kerst verlanglijst en de door mama geintroduceerde ruil-een-tand-voor-een-cadeau-lijst. Zoals maar weinig dingen in het leven, voldeed dit spel aan al onze verwachtingen. De muziek, de sprookjesachtige achtergrond, de secret passageways...het was allemaal `moeilijk vet`.

Elf jaar later kreeg ik van mijn vriendje een spel cadeau, na een weloverwogen proffesionele game-pauze die menig gamer rond de leeftijd van 14 tot 20 mee lijkt te maken. Het was Snowboard Kids voor de Nintendo 64. Ik vond het superleuk maar tegelijkertijd twijfelde ik...moest ik het nou wel doen? Een tweede keer naar dezelfde vakantiebestemming heeft mij geleerd dat je sommige dingen het beste als mooie herinneringen kunt laten. Mijn twijfels bleken echter ongegrond, het spel bleek nog even verslavend, het muziekje even irritant, ik wist de secret passageway nog en de karakters van Snowboard Kids waren na al hun roem zo lekker gewoon gebleven. Gelukkig maar...


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock