Mila's Stage : Een Foto zegt meer dan 1000 Woorden

Het is niet makkelijk om je als webwinkel te onderscheiden.

Zoals de eindbaas van Coolblue graag zegt, "e-commerce is altijd iets met een plaatje, een knopje, en een prijsje". De plaatjes worden vaak aangeleverd door de fabrikant, de knopjes werken allemaal ongeveer even goed, dus blijft er alleen een prijsje over om je als webshop te onderscheiden. Probeer dan nog maar eens geld te verdienen.

De uitdaging is dus om iets verder te kijken dan het standaard plaatje-knopje-prijsje. Hoe dan?

Bijvoorbeeld met een heel erg tof en uniek plaatje...

Stage Opdracht

Met die opdracht is Mila aan de slag gegaan voor haar opleiding HBO Communicatie.

Zorg ervoor dat we aan onze klanten het gevoel van de producten overbrengen. Dus geen standaard webshop-plaatje op een vrijstaande witte achtergrond, maar met een foto waarmee het productgevoel van je scherm spettert, waarmee je als bezoeker direct kunt inbeelden hoe je zelf thuis in de woonkamer aan het gamen bent.

En laat dat maar aan Mila over, want ze heeft prachtige kiekjes geschoten. 📸

Handmodellen

Naast onze eigen teamleden heeft Mila ook gewerkt met heuse handmodellen.

Nina, Sai en Bart, ontzettend bedankt voor jullie hulp! Jullie handen staan te shinen op onze websites. 🖐💥

Nina heeft zelfs nog een leuk behind-the-scenes vlogje gemaakt van de shoot.

Een Beetje Beter

De belangrijkste consoles en accessoires in ons assortiment hebben allemaal een eigen sfeerfoto gekregen. Zie bijvoorbeeld de twee foto's van de Nintendo 64 Console hieronder links hadden we al, rechts is nieuw. 😎

Beide foto's hebben een andere communicatie-doel.

  • De foto links heeft als doel om informatie over te brengen. Geen poespas en je ziet in één oogopslag wat je kunt verwachten.
  • De foto rechts van Mila heeft als doel om het gevoel over te brengen. Door de huiskamer-sfeer, de klassieke game en controller om de setting compleet te maken en het handmodel, wordt het wel heel gemakkelijk om je als bezoeker in te beelden dat je thuis op de bank Goldeneye aan het knallen bent. 😎

De combinatie van de twee foto's is winnen. 🎈

Mila, ontzettend bedankt voor al je inzet. Je hebt onze productpagina's een stukje meer glans gegeven en onze klanten gaan nog jaren genieten van jouw werk. 💎

Hoe was het?

Wat vond je er van, Mila? 😊

Ik vond het heel tof om even in de huid te kruipen van een productfotograaf! Aan het begin merkte ik dat het wel een spannende opdracht was, omdat ik uiteindelijk écht iets moest opleveren, maar dat maakte het ook leuk en uitdagend.
Ik heb vaak overleg gehad met Tim over de concept vorming. Toen we echt op een lijn zaten ben ik doorgegaan met het organiseren van de shootdagen. Ik heb drie leuke handmodellen geregeld, die mij heel erg hebben geholpen op de shootdagen! Ik heb veel verschillende dingen uitgeprobeerd tot ik de juiste foto’s kreeg. Ik merkte echt dat ik leerde door te doen!
Ik vond het heel gaaf om vanaf het begin door het hele proces te gaan en daardoor een mooi resultaat te leveren. Hopelijk heeft de website er veel profijt van!

Stage Lopen

Lijkt het je ook leuk om bij ons stage te lopen en het bedrijf weer een klein stukje beter te maken? Dat lijkt ons ook leuk! Zie de huidige stageplekken of neem direct contact met ons op. 😃


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock