Top 10 Favoriete Games van Hoofd Ninja Chris

Heyo (retro) gamers, en welkom bij de tweede blogpost omtrent de favoriete spellen van onze ninja's bij levelseven! Vandaag staat onze Hoofd Ninja Chris in de spotlight. Waar hij normaliter bekend staat voor het met liefde inpakken van de games en consoles die met pijn in zijn hart naar jullie op te sturen, neemt hij vandaag even een pauze. Sinds de start van deze serie staat hij namelijk te popelen om zijn Top 10 favoriete spellen met jullie te delen, en nu is het moment eindelijk daar!


📮 We hopen je met onze lijstjes niet alleen te inspireren voor je volgende game: we horen ook heel graag over jouw favorieten! Stuur ons jouw lijstje per mail of via instagram en wie weet feature jij binnenkort op onze social media accounts en onze website!


Goed, genoeg getreuzel. Chris staat ongeduldig naast me te springen zodat ik plek kan maken om hem los te laten gaan op het toetsenbord.

Geniet ervan, gamers!


10.     Bully (2006) - PS2, PS3, XBOX360, WII & PC

Deze legend moet uiteraard in mijn lijstje: Bullworth Academy. Ondanks dat ik een leuke middelbare schoolperiode had kon ook deze niet tippen aan deze klassieker van Rockstar. Hoe vet is het om in de avonduurtjes op een campus rond te rennen of stiekem te verstoppen in de meisjesslaapzalen? Als ik op die manier mijn middelbare kon doorlopen was dat echt een paradijs geweest. De vrijheid in de game om af en toe te gallen en om vervolgens Engels te volgen was heerlijk. Kikkers ontleden zonder er misselijk van te worden? Ik wou dat ik mijn biologielessen hier mocht volgen. De hilarische momenten in het spel zorgden ervoor dat een digitale school leuk was: ik heb het altijd jammer gevonden dat er geen vervolg is gekomen en dat er waarschijnlijk ook geen plannen voor zijn. 


9.     Felix the cat (1992) - NES

Jaaaa! Iedere ’90s kid kent hem wel: Felix the Cat! Wat een hilariteit en mogelijkheden beleefde je met deze game op de NES! Ik vond het heerlijk om al toeterend de levels uit te spelen om steeds dichterbij Kitty te komen. Helaas waren sommige compagnons van de gekke Professor te sterk en was het dus te moeilijk om deze in mijn jeugd uit te spelen. Toch heb ik het een aantal maanden geleden voor elkaar gekregen, en zijn ik en Kitty… ik bedoel Felix en Kitty nu weer bij elkaar! Wat de game écht leuk maakte waren de muziekjes en de verschillende manieren waarop je je doel kon bereiken: je kan auto rijden, in een tank denderen of zelfs met een vliegtuig door de lucht zoomen. 


8.     Grand Theft Auto: Vice City (2002) –  XBOX, PS2 & PC

Deze klassieker mag echt niet ontbreken van mijn lijstje. In het begin waren mijn ouders er fel op tegen dat ik dit spel speelde, maar toen eenmaal de radio aanging en liedjes van Toto, Go West en Michael Jackson voorbij kwamen, was mijn vader om (en gelukkig maar). De charme van de jaren ’80 slokte mij en ik reed liever rondjes dan dat ik de opdrachten uitvoerde. Malibu Club was the place to be, en de golfbaan was mijn stunt area. De zo goed als vierkante auto’s met overdreve grote achterlichten werden mijn droomauto’s en de muziek begon langzamerhand steeds meer in de smaak te vallen.  De uren die ik doorgebracht heb met GTA: Vice City zal ik nooit vergeten, en met de remastered versie kan bijna geen game tippen aan deze old-school gangster ervaring.


7.     Halo: Combat Evolved (2001) –  XBOX, Xbox360 & PC

Geen één lijst van mij is compleet zonder Halo: Combat Evolved (en eigenlijk Halo 2 en 3 ook)! Wat heb ik deze pareltjes kapot veel gespeeld met mijn vrienden. Elke dinsdag na school speelde ik met mijn vaste maatje tot diep in de avond de campaign, en regelmatig organiseerden we LAN-party’s als we niet een avondje uitgingen. Met al die geconsumeerde snacks tijdens zo'n avondje kan ik gegarandeerd zeggen dat ik minstens 3.000 calorieën absorbeerde. Heel veel van mijn vrienden zagen het niet, maar de verhaallijn van Halo: Combat Evolved trok mij echt. Ik moest en zou het spel ooit uitspelen op de moeilijkste settings, maar dat is er tot op het heden nog niet van gekomen. Mijn laatste Halo gerelateerde droom? André Rieu de main theme van dit spel live zien performen.


6.     Lego Eiland 2 - De Wraak van Dondersteen (2001) - PS1, GBC, GBA & PC

Ja - mijn colleganinja’s weten het wel! Dit spel staat namelijk wéér op mijn wishlist omdat ik het wel echt lang geleden is sinds ik deze heb gespeeld. Ik kon mij met gemak uren vermaken met de meerdere LEGO games, maar Lego Eiland 2 was veruit mijn favoriet. Lekker al skateboardend met Pepper zijn pizza’s bezorgen. Oh damn... ik zou willen dat ik dit in het echt kon doen. Door de missies en opdrachten uit te voeren bouwde ik langzamerhand een eigen huisje op, en hier houdt het spel niet op! Voor het moment waarin dit juweeltje werd uitgegeven was er echt wel flink wat te doen. tijd een lekker uitgebreid spelletje. Weet jij waar ik ‘m kan vinden?


5.     Super Mario World (1990) –  SNES

Oh lord... Wat heb ik hier veel tijd in gestoken. Met oudere broers had ik het gelukt dat ik geïntroduceerd werd met de oudste consoles. Niks was ontspannender dan lekker casual met mijn favoriete groene dino en Mario (tevens ook een van mijn favoriete karakters) op avontuur te gaan. Ook al had ik en PlayStation kon ik mij gemakkelijk uren vermaken achter de buis met mijn SNES. Ik speelde levels soms opnieuw, opnieuw en opnieuw; ik kon maar geen genoegen krijgen om het eiland steeds verder uit te breiden. Soms struinde ik het internet af om geheimen te vinden in levels. Oh... en trouwens, schijnbaar was ik niet de enige die dit spel geweldig vond: als ik naar bed moest en mijn tanden poetste hoorde ik de Mario deuntjes uit de woonkamer komen. Ja... mijn vader speelde stiekem ook nog wel eens een potje! 😉


4.     Kirby’s Adventure (1993) – NES

Ik ben misschien niet opgegroeid in het tijdperk van de NES, maar ik had er wel een! Een game die ik nooit zal vergeten is Kirby’s Adventure. Deze snoezige kauwgumbal kon ik laten veranderen in alles wat ik tegen kwam. Ik kon ermee racen, zwaardvechten en met geluk zelfs mee vliegen als een ufo. Met Kirby heb ik heel wat uren (en controllers) versleten, maar het verslaan van de eindbaas was mij nooit gelukt. Ook nu als ik wel eens mijn NES aansluit dan kan je gegarandeerd verwachten dat Kirby even op de buis verschijnt. 


3.     Theme Park World (1999) – PS1, PS2, PS3, PSP, PS Vita & PC

Oh God... wat was dit een geweldig spel gedurende mijn jeugd. Ik was toen nog zo jong dat ik sommige grappen van de ‘adviseur’ nog niet begreep. Mijn fantasie ging helemaal los in de dinosaurus gethematiseerde parken, en zo heb ik mij jaren kunnen vermaken. Mijn droom was destijds om ook de spacezone vrij te spelen, maar helaas lukte mij dit alleen toen ik het Engels wat beter begreep. De kleuren van dit spel waren flitsend, er zat een flinke portie humor in (kijk bijvoorbeeld alleen al naar de verschillende intro filmpjes), en de muziek was heerlijk om naar te luisteren. Wel is het grappig hoe dingen zo veranderen: vroeger was dit in mijn ogen QHD, maar nu kan ik toch echt alle pixels tellen!


2.     Red Dead Redemption 2 (2018) – PS4, Xbox One & PC

Op een of andere manier moest ik niets hebben van de eerste Red Dead Redemption, maar toen deel twee uit kwam op de XBOX One was ik tot over mijn oren verliefd. Het meeslepende verhaal van Arthur Morgan liet mij meerdere keren tot diep in de nacht doen gamen. Gedurende deze momenten voelde mij gewoon even een outlaw in het Wilde Westen, omdat het verhaal zeer sterk in elkaar zit en de wereld levensecht op je overkwam. Elk avontuur laat je weer meeslepen in de geromantiseerde vroege 19e eeuw, en als gevolg bouwde ik een werkelijke band op met de de Van der Linde bende. Ik hou ervan dat de keuzes die je maakt in het spel je werkelijk doen dwingen om ook de gevolgen van je daden onder ogen zien. Ik denk dat ik straks na mijn inpaksessies weer even verder ga galopperen met mijn paard!


1.     Minecraft (2011) –  PS3, XBOX 360, PS4, PS VITA, WII U, XBOX One & PC 

Het kan ook echt niet anders: wie mij kent weet dat Minecraft mijn favoriete spel is, al komt dat alleen al door mijn rugtas. Al sinds de middelbare school bouw ik volop creatief in servers of steel ik kistjes leeg van vijanden (en vrienden). Ook vandaag de dag speel ik nog af en toe met een groepje. In mijn ogen kan je nooit te oud worden voor deze game. Mijn huidige doel? The Adventure Time boomhut nabouwen! Als ik ooit volwassen word en kinderen krijg? Dan bouw ik een creeper kamer.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock