Top 10 favoriete games van Communicatie Ninja Craig

Hey ho retro gamers! Craig, de communicatie ninja, hier! Namens levelseven wil ik je hartelijk welkom heten bij deze blogpost, ons eerste uit een serie van meerdere artikelen!

Gedurende de aankomende weken delen alle ninja's van levelseven, waaronder de hoofdninja's, inpakninja's, reparatieninja's en overige communicatieninja's hun Top 10 Favoriete Spellen.


📮 We hopen je met onze lijstjes niet alleen te inspireren voor je volgende game: we horen ook heel graag over jouw favorieten! Stuur ons jouw lijstje per mail of via instagram en wie weet feature jij binnenkort op onze social media accounts en onze website!


Zitten jouw favoriete games hier ook bij? Let's find out. Ready? Set. Go!


10.     BLOODBORNE (2015) - PS4

Bloodborne is veruit mijn favoriete Souls-like game; je weet wel, dat genre waar je meer dan 1000 keer doodgaat maar toch op de een of andere manier blijft doorspelen en uiteindelijk slaagt. Bloodborne is dé game die mij geïntroduceerd heeft in het literaire thema van cosmic horror. Dit thema, wat in de wereld geluid werd door H.P. Lovecraft in de vroege 20ste eeuw, symboliseert een angst voor het onbekende, en dat is ongetwijfeld iets waar Bloodborne zonder moeite in slaagt: de duistere ambiance, gepaard met een krachtige en intimiderende soundtrack en gameplay die tot de dag van vandaag uniek is, zorgt voor een product wat waardig is voor de tiende plek van mijn lijst. 


9.     THE LAST OF US (2013) - PS3 & PS4

Over de jaren hebben we een talloos aantal zombiegames gehad, maar nooit is er een geweest die zoveel indruk op mij en de rest van de gaming community heeft gemaakt als The Last of Us. Dit spel volgt de reis van Ellie en Joël - een van de meest iconische duo’s in videogame geschiedenis – om het lot van de wereld te bepalen. Het is een van mijn eerste ‘hardcore’ game ervaringen: het spel dwingt je om zuinig met je kogels en materiaal om te gaan, forceert je om goed na te denken over je volgende stap, en vertelt naast de intimiderende gameplay een emotioneel beladen verhaal dat nog altijd aan m’n heartstrings trekt. En pfoe… dat geluid van de Clickers jaagt me nog steeds de stuipen op het lijf… 


8.     THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD (2017) - WII U & NINTENDO SWITCH

Het moment toen The Legend of Zelda naar een volledige en massieve open world ging was het moment dat ik al mijn controle over mijn slaaprust en de uren die ik achter mijn televisie zat kwijtraakte. Dit spel slokte me vanaf moment één op met haar prachtige pastel geïllustreerde omgeving en impressionistische soundtrack. Nintendo nodigt je hier werkelijk uit om elk hoekje van Hyrule te ontdekken, en met flink wat content ook! Met honderden collectibles en vele langdurende missies laat het spel je geen moment met rust. Na meer dan 150 uur in dit spel gestopt te hebben kan ik met zekerheid zeggen dat ik de beginfases van de coronacrisis veilig en wel heb doorstaan. Oh ja, wist je ook dat er nu een sequel in ontwikkeling is?


7.     CHRONO TRIGGER (1995) - SNES, PS1, NINTENDO DS, MOBILE, & PC

Wat is een lijst van Top 10 games op een retrowebsite als er geen retrogame in staat? Chrono Trigger is een voorbeeld van de perfecte JRPG, met een vermakelijk verhaal, prachtige soundtrack, diepgaande characters en meer dan 12 mogelijke eindes. Dit spel, wat in 1995 uitgegeven werd op de Super Nintendo, is een boegbeeld geworden voor hoe Square Enix haar spellen in de toekomst zou ontwikkelen. Tot dusver heb ik het spel twee keer uitgespeeld, en uiteraard is het vanzelfsprekend dat ik dit nog 10 keer in mijn leven zal doen om alle eindes van dit juweeltje gezien te hebben. Dit exemplarische spel stond ten gronde aan mijn groeiende liefde voor retrospellen over de afgelopen jaren, en met dat dat gezegd hebbende maak ik nog een laatste buiging voor de erkenning die dit spel verdient. 


6.     HOLLOW KNIGHT (2017) - PS4, XBOX ONE, NINTENDO SWITCH & PC

Hollow Knight is zo’n spel wat alles gewoon zo goed doet dat er gewoon geen slecht ding over te zeggen valt. Deze metroidvania (lees: action-platformer) is een liefdesbrief aan het genre wat gedurende de jaren ‘80 en ’90 de gamewereld veroverde. Met een prachtige handgetekende wereld en betoverende soundtrack, bovenop een Souls-like geïnspireerde design met moeilijke bossfights en high-risk gameplay, is dit spel zowel een genot voor het oog als een spel waar je soms je haren uit je hoofd kan trekken. Zonder spoilers te delen, zullen de gamers die ‘het pad van pijn’ doorstaan hebben dit kunnen beamen. Mij duurde het in ieder geval zeven uur aaneengesloten zwoegen om dit level uit te spelen, en jeetje… wat was het zwaar.


5.     RED DEAD REDEMPTION 2 (2018) - PS4, XBOX ONE & PC

Dit spel heb ik relatief recent uitgespeeld. Het goede? Ik denk dat ik in een lange tijd nooit een spel heb gespeeld wat zo compleet, immersief, ambitieus, maar ook pijnlijk, bedroevend en emotioneel was. Het nadeel? Geen ander spel kan hier hoogstwaarschijnlijk aan tippen. Hoewel Red Dead Redemption 2 nog niet de nostalgische factor heeft opgebouwd omdat het zo vers is, heb ik dit spel nog steeds niet kunnen loslaten. Je wordt meegesleurd in een rollercoaster van een verhaal in het Wilde Westen, waar je speelt als Arthur Morgan, een schurk die in dienst van zijn bende de beste protagonist in videogame geschiedenis vertegenwoordigt. Niet mee eens? Mag niet! Ahum... Daarnaast is de wereld gevuld met allerlei dingen om te doen: je kan jagen om betere equipment te maken, allerlei planten en kruiden verzamelen om tonics en potions te brouwen, collectibles sparen om geld te verdienen, en daarnaast een rijke cast aan interessante, vaak vreemde, soms storende mensen te leren kennen.


4.     SUBNAUTICA (2018) - PS4, XBOX ONE, NINTENDO SWITCH, PS5 & PC

De angst voor het onbekende kan soms als obscuur en onduidelijk overkomen, en vaak wordt het verworpen dat deze niet zoveel voorstelt. Ben jij er een van? Oh boy… You’re in for a ride… (of een swim, HAH!). Subnautica, wat op het eerste gezicht lijkt op een leuke onderwater simulatie, verandert langzaam in een duik waar thalassofobie (de angst van de zee) onder elke speler merkbaar wordt. Het gevoel wat je ervaart als je in het water drijft, naar beneden kijkt, niets anders dan pikzwarte duisternis ziet, en er plots een keiharde brul vanuit de diepste afgrond uit de oceaan gonst, is ongeëvenaard in videogame geschiedenis. Oh, en daarnaast is het spel best mooi hoor, je kan een leuke eigen onderwaterbase bouwen, je kan visjes vangen en in je aquarium stoppen en de soundtrack is (in de meeste plekken) ontzettend immersief en perfect voor de sfeer. Dit is een spel wat iedereen gespeeld moet hebben. 


3.     FINAL FANTASY VII REMAKE (2020) - PS4, PS5 & PC

Het liefst had ik dit spel samen met het origineel in deze lijst gezet, maar goed, soms moet je wat compromissen sluiten. De Final Fantasy VII Remake, 23 jaar na de release van het origineel in 1997, is een liefdesbrief naar mijn passie voor de verhalen die Square Enix ons heeft gegeven sinds de vroege 80s. Zelf speelde ik het origineel toen ik 13 was op mijn PSP, en toen ik vier jaar later de trailer van de remake aanschouwde, begon een periode van drie lange jaren wachten. Het verhaal van Cloud, Barrett, Aerith, Tifa, en meer is tot in de puntjes uitgewerkt om ons het eerste stuk van wat een driedelig avontuur wordt te geven. De soundtrack, die de Game Awards won in 2020 geeft ons een prachtige herziene versie van het origineel, en de combat die in eerste instantie turn-based was is effectief vertaald naar een real action ervaring. De visuals halen het beste uit de hardware die de PlayStation 4 op dat moment te bieden. Ik zal dit spel blijven herspelen, want oprecht, ik zal nooit genoeg krijgen van dit stuk kunst. 


2.     POKÉMON SAPPHIRE (2003) - GAMEBOY ADVANCE

Tja… Ik zou tegen mezelf liegen als Pokémon niet een keer voorkomt in mijn lijst, want eze franchise maakt zonder twijfel een gigantisch deel uit van mijn leven. De Sapphire editie, wat overigens mijn allereerste spel ooit was, is de grootste nostalgische ervaring die ik heb. Geen gevoel kan verslagen worden door het ontvangen van je eerste Pokémon (in mijn geval Torchic), het betreden van je eerste gevechten, het uitgebreid verkennen van de jungles, steden en de vele zeeën van de Hoenn regio (if you know, you know). Het trompetoorkest bezorgt een uniek en onmiskenbare soundtrack die niet weg te denken is van deze generatie, en wordt tot op de dag van vandaag als een van de beste uit de franchise beschouwd. Dit spel startte mijn liefde voor gamen, en heeft deze met de remake uit 2013 nieuw leven ingebeblazen. Nooit zal ik dit spel vergeten. Oh, en mijn favoriete Pokémon? Whismur, het meest schattige roze speakertje wat GameFreak destijds kon ontwerpen.


1.     THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM (2011) - PS3, XBOX360, PS4, XBOX ONE, NINTENDO SWITCH, PS5, XBOX SERIES X/S & PC

Moet ik dit spel echt nog introduceren? Iedereen heeft ondertussen van The Elder Scrolls V: Skyrim gehoord, toch? Het spel wat sinds haar uitgave in 2011 onder meer versies en op meer consoles is uitgegeven dan welk spel dan ook (noot: PS3, PS4, PS5, XBOX 360, XBOX One, XBOX Series X/S Nintendo Switch, PC). Het spel waar men naar blijft terugkeren, voor haar bloederige avonturen, mysterieuze verhalen en epische missies. De wereld is massief en gevuld met meer dan honderden locaties om te ontdekken. Maar het beste? Het feit dat je je eigen personage van de grond af kan bouwen: ben je een Nord krijger, een Khajiit dief, of ben je juist een controversiële Orc necromancer? Het spel geeft je volledige vrijheid om een campaign te spelen die jou en je personage uitkomt, en dit gevoel van vrijheid gaf mij als gevolg een van de meest complete en memorabele game ervaringen uit mijn leven. Met meer dan 250 uur gespeeld op de PS3 en 500 uur op de PC, ben ik schuldig aan het tweemalig volledig en letterlijk uitspelen van dit spel. Als je dit spel niet gespeeld hebt, eis ik dat je alles waar je nu mee bezig bent loslaat, en je leven en lot overlaat aan het leven wat je in Tamriel kan beleven. 
terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock