Top 10 favoriete games van Hoofd Ninja Guus

Dit is alweer de achtste editie van levelseven's Ninja's favoriete games! Hoofd Ninja Guus neemt het vandaag op zich om lovend zijn Top 10 Favoriete Games met jullie te bespreken, waaronder een flink aantal waardevolle pareltjes! Als ervaren in- en uitpakker van héél, véél games, kan je er van uit gaan dat zijn woord ongetwijfeld wijsheid is!


📮 We hopen je met onze lijstjes niet alleen te inspireren voor je volgende game: we horen ook heel graag over jouw favorieten! Stuur ons jouw lijstje per mail of via instagram en wie weet feature jij binnenkort op onze social media accounts en onze website!10.     Tetris (1989) – Game Boy 

Ik was zelf niet bij de bouw van de piramides, dus helaas heb ik deze game niet kunnen halen toen deze officieel gereleaset werd in 1989. Desondanks blijft Tetris een ongeëvenaarde klassieker, en wie kan het ontkennen? Als Ninja bij levelseven testen we continu inkomende Game Boys om te oordelen of ze onze rigoureuze inspectie doorkomen, en laat het net zo zijn dat Tetris onze go-to game is om te testen of alle knopjes links, rechts, boven en onder het goed doen. Zelf denk ik altijd dat ik het bovengemiddeld goed doe, dan kijk ik naar mijn highscore ten opzichte van mijn mede Ninja’s, en dan valt het toch vies tegen.


9.     FIFA Street (2005) – PS2, Xbox & GameCube

FIFA Street is zo’n spel die ik nooit op mijn eigen Playstation 2 heb kunnen spelen, want helaas had ik er nooit een in mijn bezit. Toch is het ironisch gezien een van de games die ik in onze testschuur het meest heb gespeeld, zeker als we nieuwe ingezonden Playstation 2 consoles moeten testen. In FIFA Street maak je de sickste combinaties, maak je de gekste trucjes en verwijs jij je tegenstander vaak naar de openstaande benen waar je net een panna hebt achtergelaten… als je er goed in bent. Vaak deed ik een poging om tijdens het testen wat trucjes te gooien, maar dit viel vaak tegen, tenzij ik permanent het driehoek knopje indrukte. Desondanks, leuk spelletje!


8.     Mario Party 8 (2007) - Wii

Mario Party 8 kan zeker niet uitblijven uit mijn favoriete spellen. De minigames waren de perfecte mogelijkheid om je opgebouwde verdriet en frustratie op het speelbord te vergeten, om vervolgens je opgespaarde muntjes en sterren voor je neus weggestolen zien worden. Zeker als de rondes toenamen en mijn tegenstanders aanzienlijk langer over hun beurten deden begonnen secondes aan te voelen als minuten en minuten als uren. Maar dan, als het weer tijd was voor een minigame kon ik helemaal losgaan en mijn superioriteit op dit gebied te laten klinken. Naast opgestapelde frustratie en euforie naar het winnen van minigames was het daarnaast ook een gezellig partyspelletje hoor!


7.     New Super Mario Bros. Wii (2009) - Wii

New Super Mario Bros. Wii is de stempel van de perfecte platformer op de Wii. Het neemt alle succeselementen van de vorige spellen en integreert deze in een volledig pakket! Deze game is een onmisbare parel voor de mensen uit mijn tijd. Terugdenkend hoe ik zelden rennend en springend de levels overleefde, herinner ik het me nog: ik, de blauwe toad, in een bubbel omdat ik voor de zoveelste keer dood was gegaan. Ahum… daardoor ben destijds vele vrienden verloren destijds. Maar ook omdat ik niet vies was om een propellermushroom of een pinguinoutfit voor iemand z’n neus weg te grijpen. Dit spel is een absolute aanrader, zeker als jij je vrienden wilt behouden!


6.     Raving Rabbids: Travel in Time (2010) – Wii & Nintendo 3DS

Raving Rabbids: Travel in Time was een supertoffe game waar jij je samen met je vrienden door meerdere co-op minigames werkt. Ik herinner mijn naschoolse middagen nog met mijn broer: direct rennend naar huis, zo snel mogelijk de Wii controller in zijn handen, en aan het spelen! Mijn ouders vroegen vaak of ik niet beter aan mijn huiswerk kon zitten, maar toen ik uitlegde dat de levels gebaseerd waren op historische gebeurtenissen had ik altijd een goed excuus om nog een uurtje door te spelen. De minigames waren top en random: je bestuurde schreeuwende konijnen die een steekje los hadden, terwijl ze met wc-ontstoppers van links naar rechts sprintten en zo chaos teweegbrachten. Een dikke aanrader voor iedere partygamer die van een flinke portie gekte houdt.


5.     Rocket League (2015) – PS4, Xbox One, Nintendo Switch & PC

Rocket League leek op het moment van uitgave een vreemde game: je zat in een auto, je begaf je op een gigantisch grasveld, met aan weerszijde gigantische goals en een nog grotere bal in het midden van het veld. Ja… autovoetbal, maar dan on steroids. Samen met je vrienden neem je het in duo’s of in trio’s op tegen andere onlinespelers, waar je al vliegend en duikend achter ballen aan booste om zo de beste autovoetballer in de wereld worden. En laat het net zo zijn dat Rocket League eigenlijk de enige game is waar ik goed in ben: ik bereikte een van de hoogste ranks, Champion 1! Een onconventionele game, met een zeer hoog vermaakgehalte. Een must-play voor iedereen!


4.     Drawn to Life (2007) – Nintendo DS

Drawn to Life is voor mij een ontzettend nostalgische game. Uitgebracht op de Nintendo DS lijkt het op eerste instantie een avontuur platformer, maar het spel kent een ontzettend uniek en persoonlijke touch! Niet alleen kan jij je eigen karakter tekenen, maar ook je eigen wapens, de platforms waar je op springt, en meer! Door het gebruik van de stylus en de touchpad ontzettend op de voorgrond te zetten is dit spel een perfect voorbeeld van hoe de Nintendo DS op zijn best gebruikt kan worden! Ik vermaakte me het meest als ik de vorm van een spin aannam en je van web naar web kon zwaaien; het was misschien niet een Spiderman game, maar desalniettemin ontzettend leuk om te spelen!


3.     Ark: Survival Evolved (2017) – PS4, Xbox One, Nintendo Switch & PC

Ark: Survival Evolved is een multiplayer survival open-world sandbox game waarin je samen met spelers gepit wordt in een prehistorische wereld vol dinosauriërs en exotische wezens. Eerst volledig verloren in de grote wereld raak je steeds meer gewend aan de overlevingsmechanismen, waarna je daarna ultieme survivor wordt. Natuurlijk begon je eerst met het ontwerpen van je karakter zoals The Liver King, waarna je een paar dodo’s neer mepte en recht zo die gaat! Ik heb me een hele zomervakantie met dit spel beziggehouden: samen met vrienden lekker hutjes bouwen, vliegen op dino’s en hartaanvallen krijgen zodra je een raptor spot in de bosjes. Ah… the times!


2.     Minecraft (2011) – PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PS Vita, Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch & PC

Minecraft staat zonder twijfel in mijn Top 3 favoriete games, en hoe kan het ook anders? Deze open-world sandbox game gooit je te midden van een gigantische wereld waarin jij God mag spelen. Hier een beetje bouwen, daar een beetje minen, en in de diepste grotten van de wereld skeletons, creepers en zombies neermaaien. Geloof het of niet, maar voordat ik kon lopen, praten, lezen en schrijven had ik de Enderdragon en de Wither al verslagen. Sindsdien heb ik mijn koninkrijk jarenlang opgebouwd, en zo nu en dan kom ik terug om mijn sadistische villager farm een beetje bij te houden.


1.     Grand Theft Auto V (2013) – PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series & PC

Grand Theft Auto V is veruit mijn favoriete game ooit. Ontelbare uren zijn in dit spel gezonken waar ik met een vers gestolen straaljager over de wijken van Los Santos booste en zo het prachtige eiland in zijn volle glorie kon meemaken. In GTA V kan je bijna alles doen: van een potje tennis, tot het leegkopen van alle winkels, het oprichten van een illegale miljoenenbusiness en natuurlijk het crossen door de steegjes en over de heuvels van deze gigantische stad. Met een flinke portie duistere humor, gecombineerd met een intrigerende set karakter met interessante achtergrondverhalen, is deze game een volledig package. Beter nog? De online modus maakt het mogelijk alle bovengenoemde activiteiten met je vrienden uit te voeren! 


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock