Top 10 favoriete games van Operatie Ninja Justy

Wow! Met deze zevende entry omtrent de favoriete games van onze Ninja's bij levelseven zijn we officieeel dik over de helft van ons team! In de vorige edities hebben we uitgebreid de favoriete games besproken van onze Opper Ninja Tim, Hoofd Ninja's Chris en Bauke en Communicatie Ninja's Craig, Fleur en Lieke! Nu is het tijd voor Operatie Ninja Justy om aan te treden. Hij neemt je mee op een nostalgisch tripje waarin hij voor elk spel op de lijst een kleine lofrede achterlaat, dat is toch het minste wat ze verdienen?!


📮 We hopen je met onze lijstjes niet alleen te inspireren voor je volgende game: we horen ook heel graag over jouw favorieten! Stuur ons jouw lijstje per mail of via instagram en wie weet feature jij binnenkort op onze social media accounts en onze website!10.      Sonic Adventure 2: Battle (2001) - PS3, Xbox 360, GameCube, Dreamcast & PC

De naam zou het wellicht niet suggereren, maar toch vind ik Sonic Adventure 2: Battle een heerlijk ontspannende game. Het recept klinkt misschien bekend, maar door met Sonic flink sprintend te avonturieren, levels aan te pakken, en een flink aantal bazen aan gort te meppen, is dut een supertoffe game. Om de haverklap werd je geconfronteerd met leuke maar uitdagende puzzels waar je soms echt even goed voor moest zitten. Gelukkig, na wikken en wegen en soms een korreltje frustratie, kwam je er altijd wel uit Al om al heb ik zeer fijne herinneringen overgehouden aan deze avontuurlijke speedrun.


9.     Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom (2003) - PS2, Xbox, GBA, Gamecube & PC

Sommige spellen zijn bombastisch en groots; verwijzen naar de grootste historische veldslagen ter wereld, zoals die op de stranden van Normandië of die in de havens van Pearl Harbor. Er is echter een slag die niet vaak besproken wordt, en dat dames en heren, is de Slag om Bikinibroek, geleid door machtige luitenant Spongebob Squarepants. Je zal vast denken: “Spongebob, die vierkante spons?! Dat kan je niet menen!” Maar nee… Ik maak geen grapjes, en helemaal niet als ze over Spongebob gaan! Ik omarm deze game vol trots: deze action-platformer zit vol met geheimen en uitdagingen om met je Bikinibroekse leger te ontmantelen! Om onze favoriete cabaratiers in levende lijven hun grond zien te verdedigen is zowel episch als emotioneel. Zet jezelf maar schrap als je van plan bent Spongebob Squarepants: Battle of Bikini Bottom te spelen, want deze game gaat je er flink van langs geven!


8.     New Super Mario BroS. Wii (2009) - Wii

Ah… Ik herinner me het nog goed. Op de dag dat New Super Mario Bros op de Wii uitkwam zaten ik en mijn beste vriend klaar om deze game in een haal uit te spelen op de dag van release. Dit enthousiast verwachte spel wordt als een van de beste Wii titels geprezen, deels vanwege het Mario thema, maar deels ook omdat het een potjandorie goed spel is! Elk level heeft hier en daar wel een geheimpje, en kan met een creatieve benadering op talloze manieren opgelost worden. Onthoud ook de verschillende werelden en levels waar je in komt te spelen, en het resultaat is urenlang speelplezier! Het allerbeste? Je kan dit spel met maximaal vier mensen tegelijkertijd spelen. Dat betekent niet per se dat het er makkelijker van wordt. Als je die ene vriend bent, kan je elkaar flink gaan dwarsbomen! De keuze is helemaal aan jou! 


7.     Kirby Air Ride (2003) - Nintendo Gamecube

Normaalgesproken ben ik eigenlijk niet zo fan van Kirby, maar voor dit spel maak ik vol overtuiging een uitzondering! Dit GameCube pareltje verplaatst Kirby van zijn gebruikelijke platformpjes naar de Air Ride machines, racewagens die je een hele andere kant van het Kirby universum laten zien! Met verschillende spelmodes, zoals Air Ride, Top Ride en City Trial was je makkelijk uren zoet! Mijn voornaamste en beste herinneringen van dit spel zijn afkomstig uit de City Trial modus, wat ik constant met mijn broer aan het spelen was. Hier moest je Kirby door een dichtbevolkte stad navigeren waar je allerlei spullen en upgrades kon verzamelen om je Air Glide sneller, beter en sterker te maken. Deze modus werd lastiger vanwege de tijdslimiet, dus je moest op hoog tempo je items verzamelen! Ik en mijn broer ondergingen altijd een wel bestreden strijd tegen elkaar, deze druk maakt mijn herinneringen naar dit spel zo mooi. 


6.     FIFA Street 3 (2008) - PS3, Xbox 360 & Nintendo DS

FIFA was vroeger een prima spel, maar als je er specifiek kwam om trucjes te maken en je tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien, was je beter af met FIFA Street 3. Een tijdloze klassieker waar je de meest ludieke en brutale moves kon maken om je tegenstanders nog vijf jaar te laten zoeken naar de bal, die ondertussen al twintig keer in hun netje geprikt werd. FIFA Street 3 is een spel met veel verschillende spelvormen, zoals Futsal of 3 tegen 3! Vanwege deze verschillende modi zal je je nooit vervelen, zeker als je voor de twintigste keer een panna opvolgt met een schaartje en de keeper blindelings uitkapt. Niets voelt lekkerder en overtuigender dan na het stringen van zulke combo’s de linkerbovenhoek te vinden. Slaag je hierin? Dan voel je je tijdelijk even de koning van de wereld. En groot gelijk heb je. 


5.     Mario Kart: Double Dash!! (2003) - Gamecube & Wii

Mario Kart Double Dash is zonder enige twijfel de beste racing game van zijn tijd. Revolutionair aan dit spel was de mogelijkheid om niet in je eentje de auto te besturen, maar nu met maar liefst twee karakters, waar je bovendien vrijwillig tussen kon wisselen op welk moment dan ook! De gekozen personages hadden elk specifieke items die je uit de vraagteken doosjes op de weg kon halen, waardoor elke combinatie racers uniek en bijzonder aanvoelde. Veel van de banen hebben zich een weg gebaand in de hedendaagse versies van Mario kart, en de circuits waren om te watertanden! Hoewel de impact van dit spel wellicht niet zo groot was als zijn broertje op de Nintendo DS, heeft het wellicht voor de langste tijd de standaard hoog gehouden als beste family racer van zijn tijd. Petje af, Mario en co!


4.     Soul Calibur IV (2008) - PS3 & Xbox 360

De 00s markeerden een periode waar de arcade fighting games een piek beleefden. Franchises zoals Tekken, Street Fighter, Mortal Kombat, maar ook Soul Calibur stonden naast een aantal andere genres aan de top van de meest gespeelde spellen op dat moment! Soul Calibur IV, is op het moment van uitgave, wellicht te bestempelen als de beste arcade fighter tot dan toe! Het is een uitdagend spel, waar je geduldig de juiste combo’s bij je favoriete karakters moest zien uit te vinden, mits je de knoppen überhaupt in de goede volgorde en met de juiste timing kon indrukken! Soul Calibur houdt in eerste instantie je hand kort vast door de storyline, maar het spel is in zijn uitvoering medogenloos als je verslagen wordt. Je begint vaak leuk opnieuw aan het begin, en moet er maar voor zien te zorgen dat je de volgende keer niet weer naar beneden wordt geramd door Astaroth’s hamer of gespiesd wordt door Voldo’s vlinderzwaarden. Dit spel heb ik zoveel met mijn broer gespeeld; nooit was het saai! Deze arcade fighter is een must-have voor elke fan van het genre!


3.     Mario Party 4 (2002) - Nintendo Gamecube

Ah… Mario Party 4: een onmisbare klassieker. Samen met Mario Party 5 domineerden deze twee games het partygenre op de GameCube, en met begrijpbare redenen! De minigames waren creatief, de borden waren oogstrelend en leuk om te ontdekken, en het gevoel wat je als overwinnaar of juist als verliezer overhoudt stimuleert je alsmaar meer om weer een potje te spelen! Mijn herinneringen van dit spel zijn me dan ook dierbaar: altijd als ik om de zoveel weken bij mijn vader logeerde speelden we dit spel tot in de late uurtjes, en geen een keer heeft hij van mij gewonnen. Nee, hij deed het niet expres, ik was gewoon van nature een talentvolle sterrenverzamelaar! Elk spiertje in mijn lichaam spande zich aan als ik de groene A knop buttonmashte om als eerste uit de party bovenaan te staan! De potjes met vaders blijven toch een paar van de meest waardevolle herinneringen die ik heb aan gamen en dit spel in het bijzonder.


2.     Mario Strikers Charged Football (2007) - Wii

Mario Strikers Charged Football, het spel waar FIFA en Mario elkaar ontmoeten! Fans van beiden genres zijn hoogstwaarschijnlijk direct onder de indruk als ze dit spel voor het eerst zien. Houd je toch niet zo van Mario, of van voetbal? Dan is het spel nog dik het proberen waard: Mario Strikers Charged zet Mario in een heel ander daglicht, deels wegens de epische arstyle en het feit dat Mario deze niet zo poeslief kijkt zoals hij eerst deed. Vele uurtjes zijn gezonken in dit spel, en met resultaat: met verschillende moeilijkheidsgraden, combo’s om uit te voeren, bekers te winnen, en meer. Dachtje dat je klaar was als je alle cups had verzameld? Think twice! Vaak kon je online ook bloedstollende potjes spelen tegen andere spelers. Mario Strikers Charged is een onvergetelijke samensmelting van twee van mijn favoriete thema’s. 


1.     Super Smash Bros. Ultimate (2018) - Nintendo Switch

Super Smash Bros Ultimate is naar mijn mening de beste Super Smash uit de serie: er zijn zoveel karakters om uit te kiezen, zoveel arena’s om uit te proberen, zoveel spelmodes om uit te spelen, en zoveel onlinespelers om tegen te knokken. Het spel is zowel toegankelijk voor nieuwe spelers in de franchise die nog moeite hebben met het verbinden van combo’s, maar is tegelijkertijd ook erg goed ontworpen voor de hardcore Smash speler die al jaren meegaat! Mijn herinneringen aan het aan elkaar rijgen van combo’s op mijn broer, die zonder genade van mijn kant veel van me verloren heeft, zijn echt van de beste soort. De story an sich is vermakelijk, maar mijn voornaamste plezier kwam uit de online sectie om vervolgens de hoogste elite rank te behalen! Dit doel was niet alleen tevredenstellend omdat je eindelijk in het beste spelerssegment van de community zit, maar je kon wegens de hoge competitiviteit nog meer verbeteren! Al in al een geweldige game.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock