Top 8 Favoriete Games van Hoofd Ninja Bauke

Gegroet (retro) gamers! Graag verwelkomen we je bij alweer de vierde blogpost waar wij vertellen over onze favoriete spellen ooit! Het kon inderdaad niet uitblijven: onze Hoofd Ninja Bauke shinet vandaag in volle glorie op het podium! Deze manus-van-alles heeft misschien wel meer games over de toonbank zien gaan dan wie dan ook, dus vertrouw er maar op dat zijn kennis goud is! Vandaag deelt hij zijn Top 8 favoriete spellen met jullie! Let's dive in!


📮 We hopen je met onze lijstjes niet alleen te inspireren voor je volgende game: we horen ook heel graag over jouw favorieten! Stuur ons jouw lijstje per mail of via instagram en wie weet feature jij binnenkort op onze social media accounts en onze website!8.     Call of Duty: Black Ops III (2015) – PS3, PS4, Xbox360, Xbox One & PC

Op de dag dat deze parel uitkwam werd er uiteraard direct een LAN-party georganiseerd om in de eerste 48 uur door het geluid te gaan en een respectabel level te behalen. Dit bracht wel menig hartkloppingen en flinke kramp in m’n handen teweeg, maar dat was volledig te verwaarlozen nadat je menig koter flink aanpakte en direct de game zag verlaten. Niet veel later flaneerde ik met Master Prestige Level 1000; man, man, man… dat was wel even lekker zeg.7.     Battlefield 3 (2011) – PS3, Xbox 360 & PC

De game die mijn broer eigenlijk had gekocht, en ik vervolgens kapot heb gespeeld. Vanaf deze parel begon mijn voorliefde voor Battlefield. Dit groeide al een beetje bij Battlefield Bad Company, maar kwam pas echt tot uiting bij dit spel. Het mooiste? Om gedurende de volledige game in een helikopter te chillen en zo nu en dan iemand te doorzeven met ontelbare hoeveelheden kogeltjes, waarna je vervolgens weer eens onder een bruggetje doorvliegt om mijn behoefte als stuntpiloot te voldoen. 6.     FIFA 16 (2015) – PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One & PC

Voetbal is niet volledig mijn ding, en FIFA eigenlijk ook niet zoals bij onze Opper Ninja Tim. Wel heb ik geregeld een vreemd verlangen in een potje FIFA 16, dit is dan ook het enige FIFA spel dat ik heb. Vaak pak ik deze gem er even erbij als ik op een feestje iemand lekker kan vernederen door al die balletjes in het netje te knikkeren (let op: deze skills kan ik alleen op FIFA 16, niet in het echt!). Als ik ‘m niet speel, wordt deze game voorzichtig bewaard in een mooi kastje. 5.     Red Dead Redemption (2010) – PS3 & Xbox 360

Niets is lekkerder dan door volledig lege vlaktes te hobbelen op je paardje, soms misschien even met de trein, totdat je stuit op een klein Wild Westers dorpje, je alles dat los en vast staat overhoop schiet om vervolgens weer in vrede je weg te vervolgen. Aan de storyline ben ik nooit toe gekomen; waarschijnlijk omdat ik veel te druk was met het vrij rondrijden en ontdekken. Je raakt er nooit op uitgekeken.4.     Counter Strike: Global Offensive (2012) – PS3, Xbox 360 & PC

Ik kan met zekerheid wel zeggen dat ik de meeste speeltijd heb zitten in deze game. In een Discord groep snel een team vormen, om vervolgens zeer serieus aan de slag te gaan. Nog nooit heb ik zo veel emoties tegelijkertijd in een potje meegemaakt. Je moet tactieken maken en reflecteren: de FBI kan er zelfs een puntje aan zuigen! Toen ik uiteindelijk te goed was *ahum*, ben ik op gegeven moment ben op Youtube video’s gaan kijken over hoe je bepaalde trucs kon uithalen om de tegenstander volledig het bos in te sturen. Als ik dit op mijn 50ste nog eens zou spelen denk ik dat mijn hart het waarschijnlijk begeeft, zo fanatiek ging het er soms aan toe. 3.     Wii Sports (2006) – Wii 

Het kan allemaal in Wii Sports: Een lekker potje boxen, bowlen of honkbal. Het is heerlijk om je broer even goed elkaar te rossen met je bokshandschoenen; dit wordt natuurlijk sociaal gezien een stuk beter geaccepteerd dan als ik dit in real life zou doen. Niks is meer ontspannen dan op de zondagmorgen je sportieve outfit aan te doen, je tas met drivers, putts en wedges mee te nemen, en zo vervolgens een balletje slaan in de zachte ochtendzon (wel achter het raam). Waarom zou je nog de deur uit gaan als je binnen achter je Nintendo Wii al je fysieke behoeftes kan achterlaten?2.     SSX (2000) – PS2

Deze parel heb ik ontdekt bij de bioscoop: tijdens het wachten liep ik tegen een Playstation 2 aan, met dit spel, SSXHier erop. Terwijl mijn moeder snacks en drinken ter waarde van een anderhalve ton stond af te rekenen, had ik er ondertussen voor gezorgd dat de bezoekers van Pathé niet meer naar de film wilde kijken, maar eerder naar mij en m’n tricks. Vanwege mijn legendarische status heb ik uiteindelijk SSX zelf ook gehaald, zodat ik nog meer lekkere combinaties op mijn snowboard kon uitvoeren; het is wel echt genieten kan ik je vertellen. De drive om je scorebalkje vol te krijgen voordat je aan de voet van de piste belandde was natuurlijk enorm. Daarom kwam het ook helemaal niet verkeerd uit dat ik al wat geoefend had bij de Pathé en zo kwam mijn eigen accountje al snel vol te staan met wereldrecords!1.     BMX XXX (2002) – Xbox, PS2 & GameCube

Niets is natuurlijk lekkerder dan een combinatie aan trucjes uit je mouw schudden, op een veel te klein fietsje, terwijl je met een schuin oog kijkt naar de pixel achtige vrouwelijke figuren in deze game. Zonder grappen, deze game heb ik zo veel gespeeld op de GameCube die wij op vakantie hadden staan. Ik kon kiezen tussen een oud Call Of Duty spel of BMX XXX. De keuze is dan redelijk snel gemaakt. Steeds meer en meer uurtjes zijn gezonken in BMX XXX, waar ik eindeloos lang hetzelfde trucje probeerde uit te voeren totdat het eindelijk lukte, om zo vervolgens direct weer een nieuwe combinatie te oefenen. Eindeloos lang plezier op een kleine disc.
terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock