Geïnstalleerde Wii Firmware

Zoals je misschien weet zijn al onze Wii consoles ingekocht bij andere baasjes. De een werkt het besturingssysteem bij, de ander niet. Het kan dus voorkomen dat jouw Wii console een nieuwe of verouderde firmware bevat.


maar Wat betekent firmware precies?

Firmware is de software die geprogrammeerd is op je Wii. Dit bepaalt de mogelijkheden van je Wii en zorgt ervoor dat je console functioneert.


Is een verouderd Wii firmware schadelijk?

Zeker niet! Al jouw nostalgische Wii games werken goed op de Wii console. Vaak wordt een nieuwe firmware gebruikt vanwege veiligheidsredenen of omdat het tijd werd om het jasje van de interface te veranderen. Een verouderd firmware zal dus geen probleem opleveren om lekker ouderwets te Wii-en.


Laatste update

Op 7 september 2010 heeft Nintendo haar laatste firmware update uitgebracht voor de Wii console. Het gaat hier om firmware versie 4.3. Bij deze update zijn er een aantal betaal en video menu's toegevoegd. Het is voor jouw gaming plezier niet relevant om aan de nieuwste update te voldoen.


Onze Wii Consoles

De Wii consoles worden niet gecontroleerd op welke firmware erop is geïnstalleerd. Onderscheid daarin maken kost heel veel tijd en is eigenlijk niet van belang. De meest voorkomende firmware versie is 3.4 of hoger. Toch zijn er een aantal hardcore gamefanaten onder jullie. Het systeem krijgt bijvoorbeeld een ander besturingssysteem, je vind rommelen ermee leuk of je hou gewoon van de oude interface. Daarom het volgende:

  • Zoek je een oudere versie dan firmware 3.4? Dan mag je ons altijd contacteren. Soms is er bij de inkoop aangegeven welke firmware erop is geïnstalleerd. Let wel op dat de kans klein is dat wij de gewenste firmware versie in huis hebben liggen.


Firmware updaten

Het kan dus zijn dat je een Wii koopt waarbij nog niet de nieuwste firmware (4.3) op staat. Mocht je dit nou wel graag willen is dat makkelijk te bewerken. Namelijk zo:


(Als startpunt gebruiken we het Wii-menu)

stap 1: Ga naar Wii-opties (linksonder). 

stap 2: Ga naar Wii-instellingen. 🆗

stap 3: Zoek door de drie pagina's naar "Wii-systeemsoftware bijwerken" (meestal pagina 3). 🔍

stap 4: Volg de aangegeven stappen bij "Wii-systeemsoftware bijwerken". ✅

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock