Strijd voor Duurzaamheid ||: Jullie Ideeën

Twee weken geleden hebben we het in de nieuwsbrief voor het eerst over duurzaamheid gehad. In die nieuwsbrief - die hier terug te lezen is op onze blog - hebben we jullie gevraagd om ons te helpen om als bedrijf duurzamer te worden.

Samen Sterker

Nou, dat hebben we geweten. Massaal hebben jullie ons jullie suggesties, ideeën en eigen ervaringen toegestuurd. Jullie zijn geweldig

Iedereen die een tof idee heeft ingestuurd, heeft inmiddels een cadeaubon ontvangen voor €10,- aan gratis video game nostalgie.

Zelf ook een idee maar nog niks ingestuurd? De actie loopt nog steeds. Lees wel eerst even hieronder welke ideeën we al binnen hebben gehad.

Mail jouw Idee

Jullie Suggesties

De reacties gingen van algemene ideeën, tot gedetaileerde technische beschrijvingen, en van concrete actiepuntjes tot conceptuele essays.

Soms waren de ideeën te pijnlijk om alleen al over na te denken. Een oven om warmte te genereren van afvalmateriaal kan ik inkomen, maar om daar nou de kartonnen doosjes van Super Nintendo games in te verbranden gaat me toch echt een beetje ver - hoe goed ze ook branden ;).

De leukste inzending kwam misschien wel van Johan, die ons een uitgebreide mail stuurde met de enorme duurzaamheidsvoordelen van veganistisch eten met onder andere deze prachtige zelfspot quote die ik jullie niet wil onthouden.

The are two types of vegans, the obnoxious and preachy kind with their annoying moral standards and the other.... nope, nevermind. There is only one type.

Energie

Behalve de SNES-oven, waren er nog meer inzendingen omtrent energieverbruik. Vooral de LED lamp kwam vaak voorbij; een goede investering die zichzelf weer terugverdiend werd er gezegd. Dankzij Giovanni hadden we ook een idee hoe we de traditionele TL-buizen in ons magazijn om kunnen zetten in LED varianten met minimale veranderingen, dus daarmee kunnen we mooi vooruit.

Ecofont

Een andere suggestie die meerdere keren voorbij kwam is het zogeheten Ecofont. Een lettertype dat een hoop inkt bespaard, omdat er allemaal kleine gaatjes in de letters zitten. Met het blote oog zie je er niks van, maar het scheelt toch ruim 20% aan inkt. Mooi voorbeeld van low-hanging fruit - en het komt niet alleen de duurzaamheid ten goede, het scheelt ook nog eens in de kosten. Bedankt Daan, Maaike, Sjors en Teun!

Verzending & Verpakkingen

Veruit de meeste inzendingen gingen over de verpakkingen die we gebruiken om de producten naar jullie op te sturen. Niet gek ook, daar komt een hoop afval vandaan en als consument is natuurlijk het meest tastbare van een webwinkel.

Hier een greep uit jullie tips:

  • Verstuur geen lucht. Zorg dus dat je voor alle producten een verpakking op maat hebt.
  • Kartonnen dozen van gerecycled materiaal.
  • Opvulmateriaal van karton/papier of recycle opvulmateriaal van pakketten die je binnen krijgt.
  • Schilderstape van papier ipv plastic tape.
  • Zorg dat de verpakking herbruikbaar is voor de klant (bijv. voor retouren).

En nu.... Actie!

Dank jullie allemaal hartelijk voor het meedenken :).

Sommige dingen deden we al, sommige hebben we inmiddels al snel doorgevoerd (let op die gaten in je pakbon-letters!), over sommige zitten we in dubio, en sommige dingen hebben ons echt aan het denken gezet. In ieder geval hebben jullie ons weer een hoop ideeën gegeven!

We gaan er mee aan de slag. In de nieuwsbrief van 16 oktober komen we erop terug!

Win een Kortingscode

Geen Raad de Kortingscode dit keer, maar een Win een Kortingscode.

Wat kun je winnen?

10 euro aan gratis video game nostalgie (zelf uitzoeken uit hele assortiment, geen minimum besteding).

Hoe doe je mee?

Stuur in een reactie op deze nieuwsbrief naar info@retronintendokopen.nl jouw idee om de duurzaamheid van onze shop te verbeteren!

Het kan een ervaring uit jouw leven, iets heel groots, of gewoon een simpele suggestie van 1 regel.

De beste inzendingen staan in de nieuwsbrief van volgende maand en krijgen allemaal de code toegestuurd. En hopelijk kunnen we natuurlijk zo veel mogelijk van de ideëen daadwerkelijk uitvoeren.

Dus stuur jouw idee op, help ons duurzamer te worden, en scoor zelf €10,- aan gratis video game nostalgie!

Mail jouw Idee
We hopen jullie snel weer te zien in de shop of in de livechat!

Michel, Ruby en Tim
Copyright © 2011-2017 RetroNintendoKopen.nl, All rights reserved.

Wil je deze emails niet meer ontvangen?
Je kunt hier je instellingen wijzigen of hier je afmelden van de mailing list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Dit was de nieuwsbrief 📨 van 18 september 2018

We sturen regelmatig berichtjes met verhalen over het bedrijf, nieuwe pareltjes in het assortiment en leuke acties. Bovendien kun je in elke nieuwsbrief een geheime kortingscode vinden met je retro game kennis!

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock