De Strijd voor Duurzaamheid

In deze nieuwsbrief even iets heel anders. We gaan het hebben over Duurzaamheid. Specifiek over ons proces als bedrijf steeds een klein beetje duurzamer te worden.

Duurzaam? Maar jullie verkopen toch tweedehands spullen? Zeker, maar dat betekent niet dat we niet alsnog een enorme hoeveelheid grondstoffen verbruiken, energie consumeren, en afval produceren.

Sommige dingen gaan goed, een hoop dingen kunnen nog veel beter. We willen er de komende tijd wat meer aandacht aan besteden en nemen jullie daar graag af en toe in mee.

Samen Sterker

Juist omdat we nog een hoop te verbeteren hebben op dit vlak, kunnen we denk ik een hoop van elkaar leren. Heb jij ervaring, suggesties, ideeën, dan horen we heel graag van je!

Stuur ons jouw suggesties of vertel over de dingen jij hebt gedaan in je bedrijf of je persoonlijke leven!

We belonen je graag voor je input met een dikke korting. Zie onderaan deze nieuwsbrief voor meer informatie.

Maand 1.

Elke maand belichten we één of twee concrete dingen die we recentelijk hebben veranderd in onze strijd voor duurzaamheid. Deze nieuwsbrief trappen we af met 2 simpele veranderingen, die direct verrassend veel opleveren:

  • Dopper Flessen
  • Dubbelzijdige Pakbonnen

Dopper Flessen

Je kent ze vast wel. De vrolijk gekleurde waterflessen waar elke hipster mee rond paradeert. Maar ken je ook het verhaal achter de fles?

Dopper RetroNintendoKopen.nl

De missie van Dopper is om het verbruik van single-use plastic te verminderen, door een duurzaam alternatief te bieden voor standaard plastic waterflesjes. Voor meer informatie en een berg schokkende feitjes over de hoeveelheid plastic afval die we zijn allen creëren, check vooral even de Dopper website.

Hoe past Dopper dan in onze Strijd voor Duurzaamheid? Nou, er gaat op zo'n werkdag stiekem best een hoop water doorheen. Bij jou zal het vast niet anders zijn. Als ik even voor mezelf spreek, meestal zijn het 1 of 2 bakken koffie en de rest van de dag water. En dat water gaat altijd in kleine bekertjes die bij de waterkoeler staan. Dat zijn al snel 3 à 4 bekertjes per dag. Elke dag. Voor ons alledrie. Dat zijn een hele hoop bekertjes: 2625 bekertjes per jaar om precies te zijn.

Dat schiet niet op natuurlijk, dus al die 2625 bekertjes zijn nu vervangen door slechts 3 Dopper flessen. Drinkt beter, je hoeft niet zo vaak te lopen en je scoort nog wat gratis reclame ook. Bam!

Kosten: €52,-

Opbrengst: 2625 kartonnen bekertjes per jaar

Dubbelzijdige Pakbonnen

Als je wel eens iets bij ons besteld hebt, heb je vast gezien dat we ons best hebben gedaan op een een mooie, originele pakbon voor bij de producten. Als je wel is een hoop verschillende producten in 1 order hebt besteld, heb je ook gezien dat die pakbon al snel over meerdere enkelzijdig geprinte pagina's verdeeld was.

Pakbon RetroNintendoKopen

Dat laatste is vanaf nu niet meer het geval. Vanaf vorige week kunnen alle pakbonnen dubbelzijdig geprint worden. De enige verandering die we hiervoor moesten doorvoeren was de manier waarop de pakbonnen technisch gegenereerd worden, zodat op de goede plekken een lege pagina wordt toegevoegd en de achterkant van de pakbon van Link niet op dezelfde pagina komt als de voorkant van die van Ash.

Een hele kleine simpele verandering in het proces en dat scheelt vanag nu élke dag in de hoeveelheid papier die we printen. Al die kleine beetjes lopen op tot naar verwachting 1750 A4'tjes per jaar die we minder printen.

Kosten: Uurtje klussen in de code.

Opbrengst: 1750 A4'tjes per jaar (minus 30 voor de eerste batch, waarbij bleek dat ondergetekende niet goed in de code had geklust).

Win een Kortingscode

Geen Raad de Kortingscode dit keer, maar een Win een Kortingscode.

Wat kun je winnen?

10 euro aan gratis video game nostalgie (zelf uitzoeken uit hele assortiment, geen minimum besteding).

Hoe doe je mee?

Stuur in een reactie op deze nieuwsbrief naar info@retronintendokopen.nl jouw idee om de duurzaamheid van onze shop te verbeteren!

Het kan een ervaring uit jouw leven, iets heel groots, of gewoon een simpele suggestie van 1 regel.

De beste inzendingen staan in de nieuwsbrief van volgende maand en krijgen allemaal de code toegestuurd. En hopelijk kunnen we natuurlijk zo veel mogelijk van de ideëen daadwerkelijk uitvoeren.

Dus stuur jouw idee op, help ons duurzamer te worden, en scoor zelf €10,- aan gratis video game nostalgie!

Mail jouw Idee
We hopen jullie snel weer te zien in de shop of in de livechat!

Michel, Ruby en Tim
Copyright © 2011-2017 RetroNintendoKopen.nl, All rights reserved.

Wil je deze emails niet meer ontvangen?
Je kunt hier je instellingen wijzigen of hier je afmelden van de mailing list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Dit was de nieuwsbrief 📨 van 4 september 2018

We sturen regelmatig berichtjes met verhalen over het bedrijf, nieuwe pareltjes in het assortiment en leuke acties. Bovendien kun je in elke nieuwsbrief een geheime kortingscode vinden met je retro game kennis!

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock