Retro Game Manuals, Kunst

Wie leest er vandaag de dag nog een producthandleiding? Ik moet eerlijk bekennen, ik niet. Spellen hebben tegenwoordig uitgebreide in-game tutorials, en als je er echt niet uitkomt heb je altijd nog de interwebz.

Producthandleidingen zijn een uitstervend soort. Fabrikanten steken er steeds minder aandacht in. Wat zeg ik, de meeste Switch games hebben niet eens meer een handleiding.

Vroeger, in de tijd van de Retro Nintendo, was dat wel anders. De game manuals uit die tijd waren kunstwerken op zich. Veel meer dan alleen how-to-play boekjes; de manuals hadden de taak om het verhaal achter de games te vertellen. 

Neem alleen al deze pagina's uit de manuals van 4 NES games. Kunst. De liefde voor de games straalt ervan af. Waar nostalgie groot in kan zijn.

Manual Super Mario Bros 3
Kid Icarus Manual
The Legend of Zelda Manual
Kirby Manual

Om te voorkomen dat deze kunstwerkjes in de vergetelheid geraken, is het hoog tijd om er wat meer aandacht aan te geven.

Nintendo heeft de handleidingen voor sommige NES games en SNES games online gezet (gratis) in pdf-formaat, dus dat is alvast een goed begin. Als je liever zo'n originele 20 jaar oude handleiding doorbladert, kun je bij ons terecht 😃.

Mystery Manual Mix

In de shop vind je een vernieuwd assortiment aan Nintendo NES Manuals, Super Nintendo Manuals, Nintendo 64 Manuals en Gameboy Manuals.

Vooral de Mystery Manual Mixen (klik op een van de plaatjes hieronder) zijn de perfecte manier om snel een kleine verzameling van deze pareltjes te starten!

SNES Manual Mystery Mix
N64 Manual Mystery Mix
Gameboy Manual Mystery Mix

Naast de mystery mixen hebben we ook een aantal losse handleidingen van de games en hardware en voor de echte verzamelaars hebben we enkele nieuwe producten om je CIBs helemaal compleet te maken en je handleidingen goed te beschermen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

NES Console Manual
Gameboy Manuals
N64 Manual Bag

Klinkt awesome, mag ik korting?

Tuurlijk mag jij korting. Speciaal voor iedereen die helemaal tot hier in de nieuwsbrief is gekomen €5,- korting op alle orders met een Mystery Manual Mix. Gebruik de kortingscode mystery.

Check die Manuals
Heel veel leesplezier en we hopen jullie snel weer te zien!

Retro groeten,

Michel, Ruby en Tim
Copyright © 2011-2019 RetroNintendoGroup, All rights reserved.

Wil je deze emails niet meer ontvangen?
Je kunt hier je instellingen wijzigen of hier je afmelden van de mailing list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Dit was de nieuwsbrief 📨 van 27 juni 2019

We sturen regelmatig berichtjes met verhalen over het bedrijf, nieuwe pareltjes in het assortiment en leuke acties. Bovendien kun je in elke nieuwsbrief een geheime kortingscode vinden met je retro game kennis!

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!.


terug naar de blog

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock