Gameboy Advance Behuizing Vervangen

In deze guide gaan we de buitenkant van een Gameboy Advance vervangen.


👋 Reparatie Service

Wil je het liever door ons laten doen? Dat kan via onze Gameboy Advance Reparatie Service.


Waarom? Omdat je ontzettend verliefd bent op dit prachtig stukje industrial design, en je je favoriete handheld een nieuw likje verf wil geven bijvoorbeeld. By popular opinion, is de eerste editie van de Gameboy Advance de best vormgegeven Gameboy die Nintendo ooit gemaakt heeft. Zo'n pareltje verdient natuurlijk ook een piekfijn uiterlijk, dus daar gaan we in deze handleiding voor zorgen.

Pro Tip 💡Als je toch je Gameboy Advance aan het verwennen bent, overweeg er dan gelijk een backlight schermpje in te zetten. Met de vormgeving van de originele Gameboy Advance, en het backlight schermpje van de AGS-101 GBA SP heb je the best of both worlds. Zie onze de handleiding voor de AGS-101 backlight mod.

Dus zet je Super Mario Maker pet op en vertel je vriendin dat het kopje koffie bij haar ouders even moet wachten. Want na deze guide heb jij weer een splinternieuwe Gameboy Advance. Let's fucking gooooo...


Tijd: 10 minuten

🎓Moeilijkheidsgraad: Beginner

🛠Benodigdheden:

  • Een originele Gameboy Advance handheld.
  • Een nieuwe Gameboy Advance Shell. In deze guide, gebruiken we een originele transparant blauwe Blueberry shell, maar je kunt ook een andere kleur behuizing kiezen.
  • Een Triwing schroevendraaier. Dit is een soort kruiskop schroevendraaier, maar dan met drie vleugels. Deze wordt veel gebruikt in retro Nintendo producten.
  • Een kleine kruiskop schroevendraaier, ofwel de #1 Phillips screwdriver.

Voorbereiding

Het is handig om eerst de volledige guide te scannen om een idee te krijgen van de stappen. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaart. Deels heb je ze later weer nodig. Neem rustig je tijd - remember, slow is smooth en smooth is fast.


STAP 1

Verwijder het batterijklepje en de batterijen van de Gameboy Advance.

Als de batterijen gelekt hebben is het een goed idee om rubberen handschoenen te dragen, zodat het gelekte batterijzuur niet op je handen komt. Het batterijpuntje en het veertje rechts zitten vast op de printplaat van de Gameboy. Deze gaan we niet vervangen, dus het is belangrijk dat deze mooi schoon zijn en niet gecorrodeerd.

Het batterijpuntje en veertje links zijn onderdeel van de nieuwe behuizing.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Batterijen verwijderen

STAP 2

Verwijder de 6 schroeven op de achterkant van de Gameboy Advance met de Triwing Schroevendraaier.

Let op:  Het is handig om deze schroefjes goed te bewaren. We gaan ze bij het installeren van de nieuwe behuizing hergebruiken.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Triwing Schroeven

STAP 3

Verwijder het schroefje onder het batterijklepje van de Gameboy Advance met de Kruiskop Schroevendraaier.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Schroef

STAP 4

Nu zit de achterkant los. Deze kun je voorzichtig van de voorkant loshalen.

Let op:  De schouderknoppen en de zijpanelen van de Gameboy Advance komen nu los te zitten en kunnen eruit vallen. Kijk goed hoe ze er precies in zitten. Zo moeten ze er straks ook weer terug in.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Achterkant Los

STAP 5

Verwijder de schouderknoppen, zijpanelen, en het aan-uit-knopje.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Knoppen verwijderenGameboy Advance Shell Vervangen - Knoppen verwijderen

STAP 6

Verwijder de drie schroeven op het moederbord van de Gameboy Advance met de Kruiskop Schroevendraaier.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Schroeven Moederbord

STAP 7

Flip het moederbord voorzichtig naar boven.

Let op:  Deze zit nog met een Ribbon Cable vast aan het LCD-scherm op de voorkant.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Moederbord Flippen

STAP 8

Verwijder de rubbertjes en knoppen van de voorkant van de Gameboy Advance.

De knoppen zijn bij de nieuwe behuizing inbegrepen. De originele rubbertjes gaan we hergebruiken.

Let op:  Vergeet niet de transparante plastic cover voor het LED lampje. Die zit linksboven op de foto, boven de AB-knoppen.

Gameboy Advance Shell Vervangen - Knoppen Voorkant

STAP 9

Wip het LCD-schermpje voorzichtig uit de case. Het LCD-scherm is vast geplakt aan de case met dubbelzijdige tape rondom het scherm. Soms komt deze er makkelijker uit dan anders. Je kunt de opening net naast de vierpuntsdruktoets gebruiken om het scherm eruit te wippen. Gebruik hiervoor het liefst een plastic tool. Een platte schroevendraaier kan ook, maar let op dat je het schermpje niet bekrast.

Op de foto is het LCD-scherm losgekoppeld van het moederbord. Als je dit prettiger vind werken, kun je dit doen door voorzichtig aan het bandje te trekken en deze er later weer terug in te duwen. Dit is echter niet noodzakelijk.

Gameboy Advance Shell Vervangen - LCD SchermGameboy Advance Shell Vervangen - LCD SchermSTAP 10

Top! Je hebt je Gameboy Advance nu helemaal uit elkaar gehaald. Nu kun je de stappen in de omgekeerde volgorde doorlopen om de nieuwe Shell eromheen te doen.

De Shell komt compleet met alle schroefjes, knoppen en zijpanelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de originele onderdelen te hergebruiken. De originele rubbertjes dien je sowieso te hergebruiken.

Let op: Als je de schroefjes te ver doordraait kun je de voorkant van de shell beschadigen. Je kunt het beste de originele schroefjes hergebruiken en let er op dat je ze niet te strak aandraait.

De nieuwe lens wordt los geleverd. Deze kun je als laatste stap aan de voorkant van de Shell plakken. Zie hiervoor deze guide.

STAP 11

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen custom Gameboy Advance gebouwd! 😎

Gameboy Advance Shell Vervangen - Custom Gameboy Advance

Gooi er een vers setje AA batterijen in, en geniet van dit pareltje van een Gameboy.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock