Gameboy Advance Game Batterij Vervangen

In deze guide gaan we de batterij in een Gameboy Advance game vervangen. In veel Gameboy spellen zit een klein batterijtje. Deze wordt voornamelijk gebruikt om je voortgang in het spel op te slaan. Na verloop van tijd raken deze batterijtjes op. Soms geeft je Gameboy dit zelf aan, anders merk je het doordat de Save functie niet meer werkt. Vooral bij Pokemon Games is dit een veelvoorkomend probleem. Met deze guide vervang je zelf gemakkelijk de batterij in je Gameboy Advance games.

📦 Let op: Liever niet zelf klussen? We bieden deze reparatie ook aan als service. Dan doen wij het voor je. Je vindt de service hier:

In deze guide werken we het de game Pokemon Sapphire. Het principe is hetzelfde voor vrijwel alle Gameboy Advance games waar een save batterij in zit.

Deze handleiding maakt gebruik van de foto's van Ifixit.


Tijd: 10 minuten

🎓Moeilijkheidsgraad: Gevorderde

🛠Benodigdheden:

  • Een soldeerbout. Een instapmodel is voldoende. Als je geen soldeerbout hebt, kan het eventueel ook met een scherp mesje en een stukje isolatietape.


Voorbereiding

Lees eerst de volledige guide door om een idee te krijgen van het stappenplan. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaard. Je hebt ze later in het stappenplan weer nodig om de game terug in elkaar te zetten. Neem rustig je tijd.STAP 1

Verwijder de het schroefje op de achterkant van de game met de Triwing Schroevendraaier.

Gameboy Advance Game Batterij - Triwing Schroef verwijderen


STAP 2

Schuif de voorkant van de game van de achterkant af. Haal het moederbord met de batterij uit de cart.

Gameboy Advance Game Batterij Vervangen - Achterkant


STAP 3 - STAP 4

Zie STAP 3 en STAP 4 van de reguliere Gameboy Game Batterij Vervangen Guide.


STAP 5

Schuif de achterkant er terug op en schroef hem vast met de Triwing Schroevendraaier.


STAP 6

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuwe batterij in je Gameboy Advance game geïnstalleerd :D

Gameboy Advance Game Batterij Vervangen - DIY Guide Tutorialverkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock