Gameboy Game Batterij Vervangen

In deze guide gaan we de batterij in een Gameboy game vervangen. In veel Gameboy spellen zit een klein batterijtje. Deze wordt voornamelijk gebruikt om je voortgang in het spel op te slaan. Na verloop van tijd raken deze batterijtjes op. Soms geeft je Gameboy dit zelf aan, anders merk je het doordat de Save functie niet meer werkt. Vooral bij Pokemon Games is dit een veelvoorkomend probleem. Met deze guide vervang je zelf gemakkelijk de batterij in je Gameboy games.

📦 Let op: Liever niet zelf klussen? We bieden deze reparatie ook aan als service. Dan doen wij het voor je. Je vindt de service hier:

In deze guide werken we het de game Pokemon Silver voor de Gameboy Color. Het principe is hetzelfde voor vrijwel alle Gameboy Classic en Gameboy Color games (met uitzondering van Pokemon Yellow).

Deze handleiding maakt gebruik van de foto's van Ifixit.


Tijd: 10 minuten

🎓Moeilijkheidsgraad: Beginner

🛠Benodigdheden:

  • Een soldeerbout. Een instapmodel is voldoende. Als je geen soldeerbout hebt, kan het eventueel ook met een scherp mesje en een stukje isolatietape.


Voorbereiding

Lees eerst de volledige guide door om een idee te krijgen van het stappenplan. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaard. Je hebt ze later in het stappenplan weer nodig om de game terug in elkaar te zetten. Neem rustig je tijd.


STAP 1

Verwijder het schroefje op de achterkant van de game met de 3.8mm Gamebit.

Gameboy Game Batterij - Gamebit Schroef verwijderen


STAP 2

Schuif de achterkant van de game naar boven en verwijder deze van de voorkant. Haal het moederbord met de batterij uit de cart.

Gameboy Game Batterij Vervangen - Achterkant


STAP 3

Met Soldeerbout

Gebruik de soldeerbout om de soldeerpuntjes aan beide kanten van de batterij op te warmen en trek de batterij (bijvoorbeeld met een pincet) voorzichtig van het moederbord af.

Gameboy Game Batterij Vervangen - SolderenGameboy Game Batterij Vervangen - SolderenGameboy Game Batterij Vervangen - Solderen


Zonder soldeerbout

Als je geen soldeerbout hebt, kun je een scherp mesje gebruiken om de soldeerpunten van de batterij af te halen. Let op dat de soldeerpuntjes wel aan het moederbord vast blijven zitten. Als je nieuwe save batterij gelaste soldeerpunten heeft (zoals de batterij die we in deze guide gebruiken), dien je deze er ook af te halen.

Gameboy Game Batterij Vervangen - Tape


STAP 4

Met Soldeerbout

Plaats de nieuwe batterij op dezelfde plek in de game cartridge met de bolle kant naar boven. Gebruik de soldeerbout om de soldeerpuntjes aan beide zijden van de batterij vast te maken op de twee soldeerpunten op het moederbord.

Let op dat je nergens anders soldeert dan op de twee kleine soldeerpuntjes aan beide zijden van de game. Dus ook niet op de batterij zelf (dat is het voordeel van de gelaste tabs).

Zonder Soldeerbout

Schuif de batterij met de bolle kant naar boven op dezelfde plek onder het bovenste soldeerpuntje. Buig het soldeerpunt terug naar beneden op de batterij en gebruik een stukje isolatietape om de batterij te bevestigen.

Zorg dat de beide tabs (onder en boven) goed contact maken met de batterij en dat het geheel stevig op zijn plek zit.

Gameboy Game Batterij Vervangen - Tape 2


STAP 5

Schuif de achterkant er terug op en schroef hem vast met de 3.8mm Gamebit.

Gameboy Game Batterij Vervangen - Achterkant vast


STAP 6

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuwe batterij in je Gameboy game geïnstalleerd :D

Gameboy Game Batterij Vervangen - DIY Guide Tutorialverkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock