Nintendo 64 Controller Pookje Vervangen

In deze guide gaan we het pookje van een N64 Controller vervangen. Het pookje is het meest fragiele deel van de Nintendo 64 Controller en na verloop van tijd worden deze vaak lam. Met deze guide installeer je zelf heel gemakkelijk een nieuw pookje in je eigen N64 controller.

Deze handleiding maakt gebruik van de foto's van Ifixit.


Tijd: 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Benodigdheden:

  • Een originele Nintendo 64 Controller.
  • Een nieuw pookje. In deze guide, gebruiken we een regulier pookje, maar je kunt ook het speciale pookje met gamecube mechanisme gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je nieuwe pookje een connector heeft en geen losse draadjes.
  • Een kleine kruiskop schroevendraaier.


Voorbereiding

Lees eerst de volledige guide door om een idee te krijgen van het stappenplan. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaard. Je hebt ze later in het stappenplan weer nodig om de controller terug in elkaar te zetten. Neem rustig je tijd.


Stap 1

Verwijder de 7 schroeven op de achterkant van de N64 Controller met de Kruiskop Schroevendraaier.

N64 Controller Pookje Vervangen - Schroeven verwijderen


Stap 2

Verwijder de 2 schroeven in de Controller Pack Slot op de achterkant van de N64 Controller met de Kruiskop Schroevendraaier.

N64 Controller Pookje Vervangen - Schroeven


Stap 3

Nu kun je de achterkant voorzichtig van de voorkant loshalen. Let goed op de posities van de schouderknoppen. Deze moeten straks nog precies zo zitten.

N64 Controller Pookje Vervangen - Achterkant LosN64 Controller Pookje Vervangen - Achterkant


Stap 4

Schuif de Z-knop uit het bestaande pookje en duw deze voorzichtig aan de kant. De Z-knop moet gewoon vast blijven aan het bandje.

N64 Controller Pookje Vervangen - Z-Knop


Stap 5

Verwijder de 3 schroeven op het bestaande pookje. Van de twee schroefjes aan de onderkant, hoef je alleen de onderste te verwijderen.

N64 Controller Pookje Vervangen - Schroeven Joystick


Stap 6

Nu ligt het pookje los in de controller. Deze kun je er voorzichtig uitwippen en de draadjes kun je voorzichtig uit de connector trekken.

N64 Pookje Vervangen - Connector Band


Stap 7

Top! Je hebt je N64 Controller nu helemaal uit elkaar gehaald. Nu kun je de stappen in de omgekeerde volgorde doorlopen om het nieuwe pookje te installeren.

Het kan zeker de eerste keer best even pielen zijn om de achterkant er weer goed op te krijgen. Neem rustig de tijd, zorg ervoor dat je alle schroefjes strak aandraait en het moederbord, de schouderknoppen en de z-knop precies op zijn plek liggen en dan komt het vanzelf goed!


Stap 8

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuw pookje geïnstalleerd in je N64 Controller :D

N64 Pookje Vervangen - DIY Guide Tutorial

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock