Nintendo NES Pin Connector Vervangen

In deze guide gaan we de Pin Connector van een Nintendo NES vervangen. De Pin Connector is het meest fragiele deel van de Nintendo NES. Na verloop van tijd maken de games door slijtage geen goed contact meer met de Pin Connector. Zo kan het gebeuren dat het meerdere pogingen kost om een game op te starten of dat je zelfs niet verder komt dan een rood knipperend led lampje. Met deze guide installeer je zelf heel gemakkelijk een nieuwe Pin Connector in je eigen NES console.

Deze handleiding maakt gebruik van de foto's van Ifixit.


Tijd: 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Benodigdheden:

  • Een originele Nintendo NES Console.
  • Een nieuwe 72 Pin Connector. In deze guide, gebruiken we deze:
  • Een kleine kruiskop schroevendraaier.


Voorbereiding

Lees eerst de volledige guide door om een idee te krijgen van het stappenplan. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaard. Je hebt ze later in het stappenplan weer nodig om de console terug in elkaar te zetten. Neem rustig je tijd.


Stap 1

Verwijder de 6 schroeven op de achterkant van de NES Console met de Kruiskop Schroevendraaier. Draai de console vervolgens om en verwijder de bovenkant.

NES Pin Connector Vervangen - Schroeven verwijderen


STAP 2

Verwijder de 7 schroeven op de metalen overkapping van de NES console. De precieze locatie en het aantal van deze schroeven kan afwijken op jouw model NES. Nu ligt de metalen overkapping los. Verwijder deze.

Nintendo NES Pin Connector Vervangen - Schroeven


Stap 3

Verwijder de 4 schroeven van de zwarte cartridge houder.

NES Pin Connector Vervangen - Schroeven 3


Stap 4

Verwijder de cartridge houder door deze voorzichtig naar je toe en omhoog te schuiven.

NES Pin Connector Vervangen - Cartridge Houder


Stap 5

Nu ligt de Pin Connector voor het grijpen. Schuif deze van je af van het moederbord af. Afhankelijk van je NES en de hoeveelheid slijtage die heeft opgetreden kan er behoorlijk wat kracht voor nodig zijn.

NES Pin Connector Vervangen - Losse Pin Connector


Stap 6

Top! Je hebt je NES Console nu helemaal uit elkaar gehaald. Nu kun je de stappen in de omgekeerde volgorde doorlopen om de nieuw Pin Connector te installeren.

Indien je de gelegenheid hebt, doe je er goed aan om contact spray aan te brengen op de connectoren op het moederbord en de pin connector. Dit verbetert de contacten en voorkomt slijtage.

Stap 7

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuwe pin connector in je NES geïnstalleerd :D

NES Pin Connector Vervangen - DIY Guide Tutorial

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock