Xbox Classic Reparatie Service - Reparatie Service

Xbox Classic Reparatie Service

Je oude pareltjes repareren en professioneel refurbishen

Xbox Classic Reparatie Service
Xbox Classic Reparatie Service

v.a. 19.95


Gratis heen- en terugzending

Meer dan 100.000 klanten geven ons een 9.4.


Hoe werkt het?

Stap 1. Opsturen

Reken dit product af en stuur je apparaat met verzendlabel naar ons op.

Stap 2. Diagnose

Binnen 72 uur na ontvangst krijg je van ons de diagnose met daarbij de kosten en verwachte duur van je reparatie.

Stap 3. Repareren

Zodra je de reparatie kosten hebt afgerekend, gaan we aan de slag.

De meeste reparaties duren minder dan een week.

Stap 4. Genieten

We sturen je apparaat in tip-top conditie weer terug, zodat jij weer kan genieten van je oude trouwe vriend.

Basisprijs

Bij de basisprijs van € 19.95 zit inbegrepen:

  • PostNL verzendlabel om je apparaat op te sturen
  • verzendkosten voor de terugzending
  • diagnose van het mankement
  • een kleine beurt 🛠🧼

Reparatie Kosten

De kosten van de reparatie zelf krijg je te horen bij de diagnose. Hieronder zie je per defect de prijs waar je ongeveer rekening mee moet houden.

No Cure, No Pay

Als jouw apparaat toch niet te redden is of als je de reparatie te duur vindt, kun je er na de diagnose altijd nog vanaf zien.

Dan sturen we je apparaat kosteloos retour en storten we ook je geld weer terug.

Zendingen Combineren

Het is mogelijk je zendingen te combineren met andere bestellingen of verkopen. Neem even contact op, dan vergoeden we de verzendkosten


Xbox Classic Reparatie Service

Kleine beurt

Als deel van de reparatie krijgt je apparaat sowieso een kleine beurt, zodat hij er weer met trots door het leven kan en helemaal klaar is voor het volgende level! 👌

Dat betekent voor de Xbox Classic, ook wel bekend als de OG Xbox:

  • een nieuwe 'drive belt' voor de disc-tray.
  • een flinke schoonmaakbeurt van buiten.
  • een flinke afstofbeurt met onze Air Duster.

Veel voorkomende defecten bij de Xbox Classic

Dit zijn enkele van de veelvoorkomende defecten van de Xbox Classic die we in de meeste gevallen kunnen repareren.

Voor de reparatie van deze defecten moet je ongeveer rekening houden met €20,- tot €40,-, voor de Xbox Classic. De exacte kosten hoor je bij de diagnose.


De CD speler gaat niet meer open

Een veel voorkomend probleem bij de Xbox Classic is dat de Disc-Tray, ofwel de dvd-speler van de Xbox, niet open gaat. Bij het indrukken van de eject-knop zie je het groene lampje wel knipperen en hoor je wel een 'klik' geluid uit de dvd-speler komen, maar toch blijft deze stug dicht zitten. Dit komt omdat het rubberen ringetje wat wij de Driver Belt noemen, uitgedroogd is.

Door het vervangen van de Driver Belt is de kans groot dat jouw oude vertrouwde vriend weer de Xbox Classic games inneemt en uitspuugt zodat jij kan genieten van jouw klassieker.

Bij het indienen van een reparatie wordt standaard de Driver Belt van jouw Xbox Classic vervangen.


Mijn Xbox leest geen games meer

Let op: de laserreparatie is tijdelijk niet beschikbaar (uitverkocht).

Een ander veel voorkomend defect bij de Xbox Classic is dat je een foutmelding krijgt dat de Xbox jouw epische game niet kan lezen. Hoe krasvrij deze ook is, hoe hard deze ook glimt en hoe vaak je wel niet een andere cd hebt geprobeerd, de Xbox blijft de volgende melding weergeven:

"Your Xbox can't recognize this disc. Make sure it's an Xbox game, DVD movie or audio CD. Also check to see if the disc is dirty or damaged. Remove the disc to continue"

Een ander probleem waar jij tegenaan kan lopen is dat jouw games slecht laden. De laadtijd duurt 2 tot 5 maal langer dan normaal en soms kan jouw gamepret bedorven worden omdat de Xbox tijdens het game data moet ophalen van de cd.

De kans is dus groot dat de laser van jouw Xbox te zwak is of defect. Er is een manier om de laser 'op te voeren' maar dat raden wij af. Deze reparatie is slechts tijdelijk en kan schade toebrengen aan jouw favoriete game.

Voor €--.-- kunnen wij de laser of DVD drive van jouw Xbox Classic vervangen.

Let op: de laserreparatie is tijdelijk niet beschikbaar (uitverkocht).

De klok op mijn Xbox werkt niet meer

Zo goed als alle Xbox Classic consoles kampen met het zelfde probleem: een kapotte klok condensator. De condensator zorgt ervoor dat als jij jouw Xbox van het stroom haalt, deze onthoud wat de tijd en datum is.

In de tijd dat de Xbox Classic werd gefabriceerd waren de condensatoren van erg slechte kwaliteit. Hier kwamen wij als fanatieke gamers (maar ook de fabrikanten) pas vele jaren later achter. Pas bij de Xbox Classic V1.6 is dit probleem verholpen.

Een kapotte klok condensator is op zich geen probleem mits je het niet erg vindt om steeds de tijd te moeten instellen als de Xbox van het stroom is geweest. Wel kan het een probleem vormen wanneer de condensator gaat lekken. De main board (ook wel bekent als de moederboard) kan dan beschadigd raken. Het op tijd laten verwijderen van een lekkende condensator is dan ook van levensbelang voor de Xbox.

Het vervangen van de klok condensator kost €14.95 en het vervangen van meerdere condensators kost €3.95 per condensator.

Let op: deze reparatie is niet nodig wanneer je een Xbox Classic V1.6 (na 2005 gefabriceerd) hebt.

Let op: een condensator houdt slechts tijdelijk (+/-5 uur) stroom vast. Niet voor dagen of weken.


Mijn Xbox gaat niet meer aan

Wanneer jij je Xbox aansluit maar deze niet aangaat dan is de kans groot dat jouw voeding defect is. De voeding zorgt er namelijk voor dat de stroom omgezet wordt van 230V naar het benodigde voltage.

Om de hardware componenten van jouw Xbox te beschermen zitten er allerlei veiligheidscomponenten in een voeding. Die kunnen stuk gaan door ouderdom of overbelasting.

Ook wanneer je een NTSC (Amerikaans) of NTSC-J (Japanse) Xbox console hebt kan je een Europese (PAL) voeding installeren in jouw Xbox. Je kan de Xbox dan aansluiten op ons stroomnet.

Voor €24.95 kunnen wij de voeding van jouw Xbox Classic vervangen.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock