Snes Controller Start/Select Button Repareren

In deze guide gaan we de start/select knoppen van een SNES Controller repareren. De start- en select buttons zijn de meest fragiele knoppen van de Super Nintendo controller. Na veelvuldig spelen kunnen deze knoppen dienst weigeren. Soms doen ze het nog als je heel hard drukt, soms helemaal niet meer.

In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door stof en vuil dat na verloop van tijd opbouwt onder de knoppen. Dit is heel eenvoudig te repareren door de controller uit elkaar te halen en goed schoon te maken. In deze guide helpen we je hierbij!

Deze handleiding maakt gebruik van de foto's van Ifixit.


Tijd: 5 minuten

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Benodigdheden:

  • Een originele Super Nintendo Controller.
  • Een kleine kruiskop schroevendraaier.
  • Wattenstaafje.
  • Alcohol of Terpentine
  • Eventueel nieuwe rubberen pads voor de controller


Voorbereiding

Lees eerst de volledige guide door om een idee te krijgen van het stappenplan. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaard. Je hebt ze later in het stappenplan weer nodig om de controller terug in elkaar te zetten. Neem rustig je tijd.


Stap 1

Verwijder de 5 schroeven op de achterkant van de SNES Controller met de Kruiskop Schroevendraaier.

SNES Controller Repareren - Schroeven verwijderen


Stap 2

Haal de achterkant van de controller voorzichtig van de voorkant af. Om te voorkomen dat de schouderknoppen er uitvallen is het het handigst om de controller op de voorkant te leggen.

SNES Controller Repareren - Achterkant los


Stap 3

Verwijder voorzichtig de metalen staafjes en de schouderknoppen. Let goed op de positie van de schouderknoppen en de metalen staafjes. Deze moet bij het monteren van de controller weer precies zo teruggeplaatst worden.

SNES Controller Repareren - SchouderKnopSNES Controller Repareren - SchouderKnop


Stap 4

Haal de gedraaide kabel los van de controller en verwijder voorzichtig het moederbord. Je kunt het moederbord het beste aan de randen omhoog trekken.

SNES Controller Repareren - KabelSNES Controller Repareren - Kabel


Stap 5

Als het goed is blijven alle knoppen los in de voorkant van de controller liggen.

Haal het rubbertje van de Start-Select Knoppen uit te controller en maak deze goed schoon. Dit kan gewoon met water en zeep. Let wel goed op dat het rubbertje weer helemaal droog is voordat je hem terug monteert.

Dit is een goed moment om ook de andere knoppen en rubbertjes even goed schoon te maken. Wees wel voorzichtig, want vooral de rubbertjes zijn vrij fragiel.

Indien je rubberen pads beschadigd of erg vies zijn, kun je ze vervangen met de nieuwe rubberen pads.

Gamecube Controller Joystick Vervangen - Analoge Stick


Stap 6

De volgende stap is de printplaat. Check de bovenkant van de printplaat voor vuil, stof of vettige plekken. Gebruik een wattenstaafje met alcohol om deze goed schoon te maken. Focus vooral op de twee zwarte plekjes onder de start en select knoppen.

SNES Controller Repareren - Printplaat


Stap 7

Top! Je hebt je SNES Controller nu helemaal uit elkaar gehaald en schoon gemaakt. Nu kun je de stappen in de omgekeerde volgorde doorlopen om het de controller weer in elkaar te zetten.Stap 8

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist eigenhandig je SNES controller gerepareerd!

SNES Controller Repareren - DIY Guide Tutorial

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock